Vaniköy’deki kaçak yapıya ilişkin iki ayrı suç duyurusu

İlgili Bakanlık, İstanbul'un Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi'nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

KRONOS 23 Ağustos 2024 GÜNDEM

Vaniköy sırtlarında Adnan Oktar’ın eski kiracısı olduğu ve Rus oligark Boris Borishenko’nun satın aldığı ormanlık arazide kaçak olarak yapıldığı iddia edilen inşaatın durdurulması için Çevre Bakanlığı İBB’ye uyarı yazısı gönderdi. İBB: “Parsel içerisindeki kaçak yapılar yıkıldı, inşaat sahası mühürlendi” açıklamasında bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili resen soruşturma başlattı.

İNŞA FAALİYETİ RUHSATSIZ OLARAK SÜRDÜRÜLMÜŞ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ekiplerce Üsküdar ilçesindeki Vaniköy Mahallesi’nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan bir yapıda yapılan inceleme sonucu, yapı inşaat izin belgesinin ibraz edilmemesi ve inşa faaliyetinin ruhsatsız olarak sürdürüldüğünün tespitiyle inşaatın, bakanlık tarafından durdurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu yapının, imar kirliliğine neden olduğu, ‘Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları’nın zarar görmesine sebebiyet verme’ suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Vaniköy’deki kaçak yapıyla ilgili bakanlık inceleme başlattığını duyurmuş, İBB’de inşaatın 16 Ağustos’ta mühürlendiğini ve bakanlığa bilgi verildiği söylemişti. İBB’de kaçak yapıyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com