Ve Yusuf Halaçoğlu da parti kurdu: Başvuru için çağrıda bulundu

24 Haziran seçimleri sonrası parti yönetimiyle düştüğü fikir ayrılıkları sebebiyle İYİ Parti'den istifa eden Yusuf Halaçoğlu, kurduğu yeni partinin adını duyurdu. Halaçoğlu, başvuru için çağrıda bulundu.

KRONOS 12 Haziran 2024 GÜNDEM

Kutlu Parti, 13 Haziran’da resmi başvurusunu yapmak üzere İçişleri Bakanlığı’na gidiyor. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, tüm destekçileri bu önemli ana tanıklık etmeye davet etti.

Kutlu Parti Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, parti olarak resmi başvurularını yapmak üzere 13 Haziran saat 14.00’te İçişleri Bakanlığı’nda olacaklarını duyurdu. Halaçoğlu, bu önemli anlarında yanlarında destekçilerini görmekten onur duyacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

“BU ÖNEMLİ ANIMIZDA…”
“Kutlu Parti olarak, resmi başvurumuzu yapmak üzere 13 Haziran saat 14.00’te İçişleri Bakanlığı’nda olacağız. Bu önemli anımızda sizleri de yanımızda görmekten onur duyarız.”

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun yaptığı bu çağrı, yeni bir siyasi oluşumun resmi adımlarının atılacağına işaret ederken, partiye gönül verenleri ve destekçileri de bu tarihi ana tanıklık etmeye davet ediyor.


YUSUF HALAÇOĞLU KİMDİR?
1993-2008 yılları arası Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin 24, 25 ve 26. dönem Kayseri milletvekili ve eski TBMM MHP Grup Başkanvekili’dir.

Halaçoğlu 28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katıldı ve 2011 Türkiye genel seçimleri’nde MHP Kayseri 1. sıra milletvekili olarak meclise girdi.[2][3] Milletvekilliği döneminde Türkiye–Kırgızistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu saymanı ve Türkiye–İran parlamentolar arası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.[4] Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde tekrar MHP Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. 12 Temmuz 2015 tarihinde MHP Grup Başkan Vekilliği görevinden alındı. 10 Mart 2017 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmiştir. 2017 yılında Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve kendisinin öncülük ettiği İYİ Parti’nin kurucu üyelerin arasında yer aldı. Ancak 2018’de gerçekleştirilen 24 Haziran seçimleri sonrası parti yönetimiyle düştüğü fikir ayrılıkları sebebiyle İYİ Parti’den istifa etti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com