Yasak aşk, tehdit, rüşvet, uyuşturucu partisi… Kadın hâkim ihraç edildi

Adı yasak aşk, tehdit, rüşvet ve uyuşturucu partisi iddialarına karışan kadın hâkim hakkında bakanlıktan açıklama geldi. Hâkim Gül A'nın açığa alındığı ve başka bir dosya nedeniyle ihraç edildiği belirtildi.

KRONOS 20 Haziran 2024 GÜNDEM

Adana Adliyesi’nde görev yapan ve adı yasak aşk, tehdit, rüşvet ve uyuşturucu partisi iddialarına karışan kadın hâkimin açığa alındığı ve başka bir dosya nedeniyle ihraç edildiği açıklandı.

Hâkim Gül A. hakkında 5 yıl yasak aşk yaşadığı iş insanını ayrıldıktan sonra tehdit ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada ortaya çıkan detaylar tepki çekmişti. Kadın hâkimin, akaryakıt kaçakçılığı dosyasını rüşvet karşılığı kapattığı, hâkim-savcılarla adli emanetten aldığı uyuşturucuyla parti yaptığı belirlenmişti. Kadın hâkimin halen görevde olması tartışmalara neden olmuştu.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim Gül A, mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir” denildi.

Hakim Gül A.’nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesinde “Akaryakıt kaçakçılığı” iddiasıyla yargılanan sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon rüşvet aldığı öne sürülmüştü.

UYUŞTURUCU PARTİSİ VERDİ

Hakim Gül A.’nın bir özel hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin edip içtiği, pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metamfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullanması nedeniyle nöbetini başka bir hakimle görüşerek değiştirdiği belirlenmişti.


 

Yine pandemi döneminde Hakim Gül A.’nın Adana adliyesinde bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi ile birlikte içki içip Başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metamfetamin olarak bilinen uyuşturucuyu kullanıp birlikte parti yaptıkları tespit edilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com