Yazılı sınavda 90 alan öğretmen de mülakatta elendi: Aslen nerelisin?

Yurt dışında Türkçe öğretmenliği yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuran Dündar Kerçin, yazılı sınavdan 90 almasına rağmen, sözlü sınavda 44 verilerek elendi.

KRONOS 08 Temmuz 2024 GÜNDEM

Depremzede hakim adayı Gökhan Kuşcuoğlu’nu yazılı sınavda Türkiye ikincisi olduğu halde mülakatta elenmesinin ardından yeni bir mülakat skandalı daha ortaya çıktı.

Almanya, İngiltere ve İtalya’da Türkçe öğretmenliği yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuran Dündar Kerçin, yazılı sınavdan 90 almasına rağmen, sözlü sınavda 44 verilerek elendi.

Türkiye’de en az beş yıl çalışmış öğretmenlerin yurtdışında Türkçe ve Türk Kültürü dersleri öğretmeni olarak görevlendirilmesi programına başvuru yapma hakkı bulunuyor. Sınavları kazanan öğretmenler DİTİB’e (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) bağlı derneklerde öğretmenlik yapabiliyor.

6 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’nda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapan Dündar Kerçin de Van ve İstanbul’da çalıştıktan sonra bu gmreve başvutrdu. Ardından da İngilizce dil grubundan birçok farklı ülke için yapılan başvurulara katıldı.

Binaet’in haberine göre, başvurusunun ardından “Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenleri seçme sınavına” giren Kerçin, 90 puan alarak İngilizce dil grubunda alınacak 40 öğretmen arasına girmeyi başardı. Ancak yazılı sınavın ardından gerçekleştirilen iki mülakatta 44 puanla elendi.

Dündar Kerçin, “Yazılı sınavdan 90 almış birinin sözlü sınavdan 44 alması büyük bir adaletsizliktir. Bunun için ölçme ve değerlendirme uzmanı olmaya gerek yok”  dedi.

“MÜLAKATTA ASLEN NERELİ OLDUĞUM SORULDU”

İstanbul Bahçelievler’de 6 yıldır öğretmenlik yapan, aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktoraya devam eden Kerçin, “Bakanlık, mülakata çağırdığı öğretmenlerden yüksek lisans veya doktora yapıp yapmadığı, enstrüman çalıp çalmadığı, halk oyunları oynayıp oynamadığı, bilgisayar kullanmayı bilip bilmediği ve dil yeterliliğinin olup olmadığı gibi bilgileri içeren bir belge istiyor. Ben, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktora öğrencisiyim. Orta düzeyde bağlama çalıyorum, halk oyunları oynuyorum. Lisede bilgisayar bölümünden mezun oldum. Dil yeterliliği sınavından 72 puan aldım.” diye konuştu.

Kerçin, Bakanlığın istediği tüm kriterleri karşılamasına rağmen mülakatta 44 puan verilerek elendiğini vurguladı.

Kerçin şöyle devam etti:

“Ayrıca mülakat esnasında tamamen kapsam dışı ve konuyla alakasız bir şekilde aslen nereli olduğum soruldu. Mülakat esnasında olmasa da şu an daha iyi anlıyorum bu sorunun neden sorulduğunu. Ve aynı zamanda KESK’e bağlı olan Eğitim Sen üyesiyim. Ve elenme sebeplerimin bunlardan kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Yoksa 90 almış birisi başka hiçbir şekilde 44 alamaz, mümkün değildir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com