Yeni Akit yazarı, Tuğrul Türkeş’in oğlunu hedef aldı: Savcıları göreve davet ediyorum, yargılayın

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, oğlunun Gezi Parkı eylemlerine katıldığını ve varil yaktığını açıklayan AKP'li vekil Tuğrul Türkeş’i işaret etti: "Savcıları göreve davet ediyorum. Uğur Türkeş’in yargılanması zorunludur."

KRONOS 30 Temmuz 2024 GÜNDEM

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, oğlunun Gezi Parkı eylemlerine katıldığını açıklayan AKP milletvekili Tuğrul Türkeş’le kaleme aldığı yazısında, “Savcıları göreve davet ediyorum. Uğur Türkeş’in yargılanması zorunludur” dedi.

Tuğrul Türkeş, Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a verdiği röportajda “Oğlum Uğur, Ege Üniversitesi’nde okuyordu. Sonradan bana diyor ki: ‘O zaman ‘Yapma’ dersin diye söylemedim, her akşam eylemlere ben de katıldım.’ Katılmış arkadaşlarıyla. Arkadaşları Uğur’un kim olduğunu biliyor. Zaten benzer görüşteler. ‘Yol kapattık, varil yaktık’ diyor. Gençlik yapmadı mı bunu Allah aşkına” demişti.

Ali Karahasanoğlu, “Bir tane ehli namus hukukçu, yolu kapatıp varil yakmak suç değildir diyorsa ben kalemimi kırarım. Eğer bunu diyen bir tane hukukçu çıkmıyorsa, Uğur Türkeş’in yargılanması zorunludur” ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu’nun yazısı özetle şöyle:

“İşte filmin koptuğu an burası.

İşte Uğur Türkeş’in yargılanması gereken eylem bu.

‘Sokaktaki gösterilere katıldım yürüdük slogan attık’ dediğinizde eylemin suç olabilmesi için, polisin size dağılın çağrısı yapması.. Gösterinin yasak olan yerlerde yapılıyor olması.. Yasak saatlerde yapılıyor olması.. gibi bazı şartlar daha aranır.

O şartlar oluşmuş mudur oluşmamış mıdır tartışmaya başladık mı sonu gelmez.

Gösterinin ve slogan atmanın hak olduğunu söyleyen de çıkar, suça dönüştüğünü iddia eden de.

Ama “yol kapatmak” ne demek..

“Varil yakmak” ne demek?


 

Bir tane ehli namus hukukçu, yolu kapatıp varil yakmak suç değildir diyorsa ben kalemimi kırarım.

Eğer bunu diyen bir tane hukukçu çıkmıyorsa, Uğur Türkeş’in yargılanması zorunludur.

Yok öyle, “canım sadece varil yakmışlar yolu kapatmışlar onun da üzerinden 11 yıl geçmiş bu tür suçlarda soruşturma zamanaşımı süresi sekiz yıl. O da dolmuş. Geçmiş olsun” diyerek olaydan sıyrılmak.

Yol kapatıp varil yakmak, meşru seçilmiş hükümeti devirme girişiminin tali unsurları. Uğur Türkeş’in ve arkadaşlarının böyle bir niyetleri var mıydı yok muydu araştırılarak ortaya çıkacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com