Yeni Şafak yazarı: 3 kadın teğmenin birinci olması İslam karşıtlığıdır

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, yemin kriziyle gündemde olan üç kadın teğmenin okul birincisi olmasıyla ilgili "İslam karşıtlığı" iddiasında bulundu.

KRONOS 11 Eylül 2024 GÜNDEM

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen kadın teğmenleri hedef aldı.

3 kadının aynı anda okul birincisi olmasının imkansız olduğunu iddia eden Bülent Orakoğlu, bunun İslam karşıtlığı olduğunu savundu. Orakoğlu bunu feminizmin güç gösteri olarak da nitelendirdi.

Bülent Orakoğlu’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“3 Harp Okulunda aynı anda 3 kadın subayı okul birincisi olması imkansızdır. Şöyle ki ders notları 80 puan, disiplin ve kanaat notu 20 puan etki eder. Bu kara deniz ve hava harp okullarında aynı anda olunca bu durum genelkurmayın bir tercihidir. Bunu arka planında feminizmin güç gösterisi, Türkiye’nin İslam söylemlere ve İslam kültürüne mesafeli olduğunun kanıtlamak ve aynı zamanda İslam devletleri ile araya mesafe koymak, giderek özgür politikalar izleyen Türkiye Cumhuriyetine Kemalizm söylemleriyle ABD ve AB’nin istediği noktaya geri çekmek yatmaktadır. Törende yapılan eylem bunun fiili uygulamasıdır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com