Yeniden Refah’ta ‘Erdoğan’ istifası

Yeniden Refah Partisi Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, partisinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle istifa etti.

KRONOS 14 Temmuz 2024 GÜNDEM

Yeniden Refah Partisi’nin Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, partisinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarını eleştirerek partisinden istifa etti.

Kırıkkale’nin Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, Aydal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadelerini “çirkin ve şuursuz” olarak nitelendirdi.

Hilmi Şen, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Balışeyh Belediye Başkanı olarak seçildim. Ancak Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın, ‘Erdoğan Anayasayı değiştiremezse başka ülkeye gider, Amerika’ya gider’ şeklindeki ifadeleri çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlıktır. Bu sözleri şiddetle kınıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi süreçlerde milliyetçilik ve milli birlik beraberliğin ön planda olması gerektiği bir dönemde, Türk İslam coğrafyasının lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız bırakılmasını ve desteklenmemesini yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanımıza yönelik parti içerisindeki olumsuz tutum ve hareketler nedeniyle Yeniden Refah Partisi’nden istifa ediyorum.”

Şen, bu açıklamalarıyla parti içerisindeki Erdoğan’a karşı olumsuz tavır ve davranışlardan rahatsız olduğunu belirterek istifasını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Halk TV’de katıldığı programda, “Anayasa değişmezse Erdoğan’ın Amerika’ya gideceğini düşünüyorum” demişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com