‘Yerlikaya, Soylu’ya yakın o müdürü emekli etmeyi başaramadı’

Ali Yerlikaya'nın Süleyman Soylu’ya yakın eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı emekli etmeye çalıştığı, ancak bunu başaramadığı öğrenildi. Servet Yılmaz, Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandı.

KRONOS 19 Temmuz 2024 GÜNDEM

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın  Süleyman Soylu’ya en yakın isimlerden olan eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı emekli etmeye çalıştığını, ancak bunu başaramadığını söyledi. Servet Yılmaz, Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandı.

İsmail Saymaz, yazısında şunları aktardı:

“Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı yıllarında en yakınındaki isimlerden biri, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’dı. Yılmaz, yani Bakan Ali Yerlikaya tarafından görevinden alındı ve deyim yerindeyse kızağa çekildi. Yılmaz’ın alt kadrosundaki kritik emniyet müdürleri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alındı.


 

Bunlardan bazıları rüşvetten ve mal bildiriminden bulunmamaktan yargılanıyor. Yılmaz’a ise “plaka tahsisinden alınan bağış niteliğinde paralar hesabına aktarıldığı” iddiasıyla idari soruşturma açıldı.

Bakan Yerlikaya, Yılmaz’ı emekli etmek için çok çabaladı. Ancak başarılı olamadı. Büyük bir dirençle karşılaştı. Bu mücadeleden galip çıkan Yılmaz, Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com