‘İçişleri Bakanı’na tuzak mı kuruldu, adresi kim verdi?’

Gazeteci Saygı Öztürk: "Askeri öğrencilerin ikamet adresi olarak bakan konutu gösterilmiş. 'Peki onlara bu adresi kim verdi? Kira sözleşmesini hazırlayıp veren kim' diye bakmak gerekiyor."

KRONOS 04 Ağustos 2024 GÜNDEM

Ankara’da elindeki listeye göre denetleme yapan bir bekçi, bir adrese giderek iki kişiyi sormuş, konutun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ait çıkması üzerine Ankara karışmıştı.

Yapılan inceleme sonucu Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nce İçişleri Bakanı’nın konutuna ikamet izni verilen iki yabancının Kırgız kökenli askeri okul öğrencisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara’yı sarsan ikametgâh krizine ilişkin bir yazı kaleme alan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “İçişleri Bakanı’na tuzak mı kuruldu?” sorusunu gündeme getirdi.  Saygı Öztürk, “Askeri öğrencilerin ikamet adresi olarak bakan konutu gösterilmiş. Peki onlara bu adresi kim verdi?” sorularını yöneltti.

Saygı Öztürk’ün yazısı özetle şöyle:

“(…) Bir yetkili, “Burası Ankara, normal görünen olayların arkasında da bazı hesaplar oluyor” diyor. İki Azerbaycanlı askeri öğrenci, Kara Harp Okulu öğrenci yurdunda kalıyor. Hafta sonlarında “evci” çıkabilmek için adres göstermeleri gerekiyor.

Aracılar da ev adresi olarak bakanın konutunun bulunduğu yeri adres olarak yazmış. Askeri öğrenciler, bakan konutunda kalmamalarına rağmen, onlara adres konusunda aracılık yapan iki kişinin masum olduğu söylenemez. Kimin yararı düşünülerek bu tezgahın içinde yer aldılar? Yerlikaya’yı yıpratmak, başarılı çalışmalarını gölgelemek isteyenlerin kimler olduğunu da tahmin etmek zor değil.


 

Şimdi şu yapılacak: Adresinden yetkili makamların bilgisi dışında ayrıldığı belirlenenlerin yardımı kesilecek. Kuşkusuz bu durum sığınmacıları hayli etkileyecek. O yüzden, hangi Suriyelinin hangi ilde, hangi adreste olduğu bilinecek ve daha sağlıklı kayıtlar tutulacak.

Askeri öğrencilerin ikamet adresi olarak bakan konutu gösterilmiş. ‘Peki onlara bu adresi kim verdi? Kira sözleşmesini hazırlayıp veren kim’ diye bakmak gerekiyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com