Yugoslavya’dan göçenlere Kuzey Makedonya’dan vatandaşlık hakkı

Kuzey Makedonya Meclisinde bugün yapılan oylamada, Yugoslavya döneminde Türkiye’ye göç edenlere vatandaşlık verilebilmesine imkan tanıyan bir yasa tasarısı vekillerin çoğunluğundan aldığı destekle kabul edildi.

KRONOS 29 Temmuz 2021 DÜNYA

Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehri.

Kuzey Makedonya Meclisinde bugün yapılan oylamada, Yugoslavya döneminde Türkiye’ye göç edenlere vatandaşlık verilebilmesine imkan tanıyan yasa tasarısı 57 vekilin desteğiyle yasama organında geçerek yasalaştı.

Kuzey Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim, kararın tarihi önemde olduğunu dile getirerek, “Türkiye Cumhuriyeti’ne göç eden soydaşlarımıza Kuzey Makedonya vatandaşlığı için başvuru hakkı tanınmıştır.” ifadelerini kullandı.

İbrahim ayrıca şunları belirtti: “Yeni değişikliklerle birlikte bundan yıllar önce Makedonya’da doğup, Türkiye Cumhuriyeti’ne göç eden soydaşlarımıza Kuzey Makedonya vatandaşlığı için başvuru hakkı tanınmıştır. Bugüne kadar vatandaşlık için tüm şartları dolduran, ancak “ana vatana” göç etti ibaresinden dolayı vatandaşlık için başvuru hakkı bulunmayan vatandaşlar artık Kuzey Makedonya vatandaşlığı için başvurabilecekler. Yıllar önce Türkiye’ye göç edenler, Kuzey Makedonya vatandaşlığı için tüm şartları yerine getirmeleri halinde, Kuzey Makedonya vatandaşlığı için başvuru hakkı tanındı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com