Yunan sahil güvenlik botu bu kez Datça’da ‘devriye attı’: Erdoğan sessiz

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum'da tartışılan 'sınır ihlalinin' ardından bu kez de Datça kıyılarında görüldü. Görüntülerde ekipten birinin karaya inip zodiac botu denize çektiği anlar da yer aldı. İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

KRONOS 23 Eylül 2024 GÜNDEM

Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Türkiye karasularını ihlal etmeye devam ediyor. Yunan askerleri önce Bodrum, daha sonra Datça’da kıyıya kadar yanaştı. Muğla’nın Datça ilçesine gelen Yunan askerleri, zodiac bir botu ele geçirip Yunanistan’a döndü.

Karya Haber Milas’ın aktardığına göre, 6-7 gün önce Muğla’nın Datça ilçesinde çekilen görüntülerde Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin bir zodiac botu kovaladığı görülüyor.

Zodiac botundaki bir kişinin botu terk ettiği ve ardından bir Yunan askerinin bu bota binerek, botla birlikte bölgeden uzaklaştığı kameralara yansıdı.

ÖNCE BODRUM
Geçtiğimiz günlerde de benzer görüntüler Bodrum-Akyarlar’da kaydedilmişti.

Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Türk karasularına girip göçmenleri kovalamıştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, yaşananları doğrulamış ve bir açıklama yayımlamıştı. Açıklama şöyleydi:

“20 Eylül 2024 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden ‘Bodrum-Akyarlar Meteor Koyu’nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 şahsın ormanlık alana kaçtığı’ ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu (KB-35, KB-114) sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na iletilmiştir.

ARAMA ÇALIŞMALARI
Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan Sahil Güvenlik unsurunun süratle kendi karasularına döndüğü tespit edilmiştir.

Ormanlık alana kaçan ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen şahsı bulmak maksadıyla başlatılan arama çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Emekli Büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan X hesabından paylaştığı mesaj ile yaşananlara tepki gösterdi. Tan, “Sorumluları derhal görevden alınmalı. Caydırıcılık büyük laflar etmekle olmuyor” diye yazdı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com