Zara, Türkiye’den çekiliyor mu?

İspanyol perakende grubu Inditex, Türkiye pazarından çekiliyorlar iddialarına yanıt verdi.

KRONOS 11 Ağustos 2024 EKONOMİ

Zara, Massimo Dutti, Pull&Beer, Oysho, Bershka gibi moda markalarını bünyesinde bulunduran İspanyol perakende grubu Inditex, Türkiye pazarından çekiliyor iddialarına yanıt verdi.

Yetkililer “Sık sık çeşitli mecralarda Türkiye’den çekileceğimiz iddia ediliyor. Bunun neden yapıldığını gerçekten biz de anlamıyoruz” açıklamasını yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye bizim merkezimiz için en önemli pazarlardan biri. Bizim için fiyat tutturamamak yok. Türkiye İspanya’ya yakın, kaliteli üretici var. Uzun süreli işbirliklerimizin olduğu bir ülke. Bu yüzden Türkiye’de çok mutluyuz. Burada yaptığımız üretimi artırarak, perakendede ise yeni mağazalarla varlığımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl 14 mağazamızı yenileyip alan büyütürken, 10 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Indıtex olarak tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızla Türkiye’nin bir parçası olmaktan mutluyuz. Türkiye güçlü üretim altyapısıyla bizim en önemli tedarikçilerimiz arasında ilk üçte yer alıyor. Pandemiden bu yana artan bir trendde Türkiye’den alım yapıyoruz. Bu konuda da işbirliğimiz güçlenerek devam edecek.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com