Ünlü ekonomist Alkin: En kötüsü şimdi başlıyor, canımızı yakacaklar, hazır olun

Ünlü ekonomist Emre Alkin: "Hayır en kötüsü şimdi başlıyor. Çünkü dezenflasyon süreci en zorlu süreçtir. İnsanın canını yakar. Bizi dinleyenler şöyle diyordur, 'Daha ne yakacaklar?'... Yakacaklar, hazırlıklı olun."

KRONOS 07 Haziran 2024 EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Zor günler geride kaldı” açıklamasına ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin’den itiraz geldi. Emre Alkin, “Hayır en kötüsü şimdi başlıyor. Çünkü dezenflasyon süreci en zorlu süreçtir. İnsanın canını yakar. Bizi dinleyenler şöyle diyordur, ‘Daha ne yakacaklar?’… Yakacaklar, hazırlıklı olun” dedi.

Prof. Dr. Emre Alkin, son ekonomik gelişmeleri Ekonomi Masası’nda Dr. Şeref Oğuz ve Dr. Barış Esen’e değerlendirdi.

Emre Alkin, özetle şunları söyledi:

“Merkez Bankası Başkanı’nın enteresan bir lafı var, ‘Hesapta olmayan 4 puanlık fazla enflasyon…’ Hangi 4 puanlık fazla enflasyon? Merkez Bankası Beklenti Anketi’ne katılanlar geçen sene demiş ki; ‘2024 Mayıs ayında enflasyon 29 olur’… 29 nere 75 nere? Merkez Bankası’nın anketine katılanlar hiç utanmadılar mı? Yüzde 38 enflasyonun o dönem için doğru olmadığını bildikleri halde 29’a ineceğini nasıl söylediler? Şakşakçı çoktur? Kuru kalabakların şakşaklarını dinleyeceğinize aklı başında insanların eleştirilerini dinleseydiniz bugün bu durumda olmazdınız!

‘HAYIR EN KÖTÜSÜ ŞİMDİ BAŞLIYOR’

20 puan düşecek enflasyon. Niye? Baz etkisiyle. 38’de devraldınız, 75’e çıkardınız enflasyonu ve diyorsunuz ki; ‘En kötüsü geride kaldı’… Hayır en kötüsü şimdi başlıyor. Çünkü dezenflasyon süreci en zorlu süreçtir. İnsanın canını yakar. Bizi dinleyenler şöyle diyordur, ‘Daha ne yakacaklar?’… Yakacaklar, hazırlıklı olun. 20 puan düşüş olacak enflasyonda matematik olarak ve ‘Biz başarılıyız’ diyecekler. Siz eğer göreve geldiğinizde enflasyon 38’se ve 1 yıl sonra bunu 38 altına düşüremiyorsanız, başarısızsınız. Çünkü devraldığınız enflasyon orda. Dost acı söyler başarılı falan değilsiniz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com