‘197 kişi halkın sırtından maç izlesin diye Avrupalara taşınamaz’

Karar yazarı Şenol Kaluç, "Milyonlarca insanı yoksulluk sınırında yaşayan bir ülkede böyle bir hediye halkın ödediği vergilerle zaten çok büyük paralar ödediğimiz birisine veril(e)mez. Ayrıca 197 kişi halkın sırtından maç izlesin diye Avrupalara taşın(a)maz."

KRONOS 26 Haziran 2024 GÜNDEM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin TFF kasasından Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’ya hediye ettiği 770 bin TL değerindeki Rolex marka saat gündemde. Büyükekşi’nin Almanya’da gerçekleşen Avrupa Futbol Şampiyonası’na çok sayıda kişiyle gitmesi de tartışmaların odağında. 657 kişi olduğu belirtilen bu kafilenin 197 kişi olduğu iddia edilmişti.

Karar yazarı Şenol Kaluç, “TFF başkanı olacak zat bu saatin parasını kendi cebinden vermiş ise benim için hiçbir problem yok. Adam parasını vermiş hediye etmiş der, geçerdim ama milyonlarca insanı yoksulluk sınırında yaşayan bir ülkede böyle bir hediye halkın ödediği vergilerle zaten çok büyük paralar ödediğimiz birisine veril(e)mez. Ayrıca 657 kişi olmasa da 197 kişi halkın sırtından maç izlesin diye Avrupalara taşın(a)maz” dedi.

Şenol Kaluç’un yazısı şöyle:

“Tüm bunları aklıma getiren biraz ilgisiz bir konu; tribünlerde bir, iki camia dışında “Futbolun Katili” diye anılan bir vatandaşın halkın cebinden Milli Takımlar Teknik Direktörüne doğum günü hediyesi olarak hediye ettiği –asgari ücretli bir çalışanın alabilmek için fiyatı değişmese neredeyse 4 sene yemeden içmeden para biriktirmesi gereken- saat.

Zenginlerimizdeki saat hastalığını hep bir özenti, biraz da merak sanırdım ama bu saatlerin bir çeşit servet koruma aracı ve vergiden kaçınma yolu olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Mesela özel eşya sayıldığı için milyonlarca liralık bu saatler haczedilemiyormuş…


 

Allah hak edene daha çok versin gözümüz yok. Buradaki sorun bu denli pahalı bir hediyenin milyonlarca öğrencinin okula aç gittiği bir ülkede tüm insanların gözünün içine sokula sokula verilebilmesi. TFF başkanı olacak zat bu saatin parasını kendi cebinden vermiş ise benim için hiçbir problem yok. Adam parasını vermiş hediye etmiş der, geçerdim ama milyonlarca insanı yoksulluk sınırında yaşayan bir ülkede böyle bir hediye halkın ödediği vergilerle zaten çok büyük paralar ödediğimiz birisine veril(e)mez.

Ayrıca 657 kişi olmasa da 197 kişi halkın sırtından maç izlesin diye Avrupalara taşın(a)maz.

İtibardan tasarruf olmaz demeyin bazen olmalı. Hani Hz. Ömer’i örnek alıyor ya idarecilerimiz?! Yoksa Muaviye bin Ebu Süfyan Efendilerini mi örnek alıyorlar??? Pek bilemedim…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com