2 prestijli mağazası bulunan dev marka iflasın eşiğinde

Neredeyse her gün bir büyük firma kepenk indiriyor, şube kapatıyor, işçi çıkarıyor. Bu süreç içinde en son tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden ve 2 prestijli mağazası bulunan dev marka konkordato ilan etti

KRONOS 12 Ekim 2024 EKONOMİ

Küresel ekonomik kriz ülkemizdeki bazı üreticileri de vurdu. İstanbul Fatih’te 2 büyük mağazası bulunan Granz Moda alacaklarına karşılık konkordato ilan etti.

Konuya ilişkin konkordatotakip.com’un aktardığına göre Granz Tekstil Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan konkordato talebi kabul edildi.

2 MAĞAZASI KAPANDI
İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi yapılan başvuru kapsamında talebi karara bağlayarak konkordato ilanını kabul etti. Böylece tekstil devinin idaresi için kayyım ataması yapılacak.


Granz Moda’nın İstanbul Fatih’te 2 mağazası bulunuyordu. Yurt dışında New York, Roma gibi büyükşehirlere de açılma planı yapan giyim devinin iflas etmesi üzüntüyle karşılandı.

SAHİBİ DE BORÇLARA KEFİL
Dava dilekçesinde, Granz Tekstil’in yanı sıra şirket sahibi Hüseyin Yolcu’nun da konkordato kapsamına alınması talep edildi. Dilekçeye göre, şirketin borçlarına Yolcu’nun da kefaleti söz konusu olduğu için şirket kadar Yolcu da haciz baskısı altında.

BORCU 72 MİLYON LİRA
Dava dosyasına göre, şirketin toplam borç miktarı 72 milyon lira seviyesinde.

Yurtiçinde Beymen ve Boyner gibi zincir mağazalara tekstil ürünü satışı yapan Granz, Avrupa’nın birçok ülkesine de ihracat yapıyor.

TEZGAHTAR OLARAK BAŞLADI
Granz Tekstil, sektöre çalışmaya tekstilin kalbi konumundaki İstanbul Sultanahmet’te tezgahtar olarak başlayan Yolcu tarafından kurulmuştu. Yolcu, yaklaşık yedi yıl çalıştığı şirketten ayrıldıktan sonra arabasını satarak elde ettiği parayla markayı kurmuştu. Şirket, kısa süre içinde sektörün önemli markalarından biri konumuna gelmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com