Kırmızı et devi iflasın eşiğinde

Küresel ekonomik kriz etkisini artırırken Türkiye'nin ünlü et üreticisinden kötü haber geldi. Firma iflasın eşiğinde konkordato ilan etti. Kırmızı et devinin konkordato ilan etmesi kentteki et fiyatlarını etkileyebilir.

KRONOS 25 Eylül 2024 EKONOMİ

Merkezi Gaziantep’te bulunan kırmızı et üreticisinin konkordato talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Binsa Et Ve Et Ürünleri şirketine 3 aylık geçici mühlet verildi.

Bankalardan sıcak para sağlayamayarak kredi kullanamayan ve ekonomik krizin pençesinde kıvranan şirketlerin yaşadıkları problemler artış gösterdi. Çok sayıda firma mahkemelere başvurarak geçici bir koruma yöntemi olarak konkordato talebinde bulunmaya başladı. O şirketlerden biri de Gaziantepli et üreticisi Binsa Et ve Et Ürünleri şirketi oldu.

MAHKEME ŞİRKETE 3 AY SÜRE VERDİ
Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Binsa Et Ve Et Ürünleri şirketine 3 aylık konkordato süresi verildi.

Mahkeme kararının geçerlilik başlangıç tarihi 20.09.2024 olarak belirlendi.


Şirkete konkordato komiseri olarak hukukçu bilirkişi Dr. Öğretim üyesi Tayfun Ercan,Yeminli Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi Nurullah Çuhadarve Prof. Dr.Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk atandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com