Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden biri iflasın eşiğinde

Pandemi sonrası tırmanan ekonomik darboğaz Müteahhitler Birliği Başkanı'nı dahi zora soktu. Piyasalar, Fenerbahçe Divan Kurulu'nun eski başkan vekili ve Yenigün İnşaat'ın sahibi Mithat Yenigün'ü konuşuyor.

KRONOS 16 Ağustos 2024 EKONOMİ

Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Yenigün İnşaat, büyük bir mali krize girerek konkordato ilan etti. Bir dönem Türkiye Müteahhitler Birliği başkanlığını da yürüten Mithat Yenigün’ün başında olduğu şirket, 5 milyar TL’yi aşan borçları nedeniyle mahkemeden koruma altına alındı.

Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yenigün İnşaat AŞ ve Yenigün Enerji Üretim AŞ için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Bu süre zarfında şirketlere yönelik haciz işlemleri durdurulacak ve bir komiser heyeti şirketin faaliyetlerini denetleyecek.


Yenigün İnşaat AŞ ve grup şirketlerinin, 5 milyar lirayı bulan borç nedeni ile mahkemenin yolunu tuttuğu ifade ediliyor.

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması listesinde yer alan Yenigün İnşaat Rusya, Afganistan, Suudi Arabistan ve Cezayir başta olmak üzere birçok ülkede milyarlarca dolarlık işlere imza atmıştı.

Türkiye’de de bir dizi projeyi üstlenen şirket Kadıköy Kozyatağı Metro Projesi’ni yapan konsorsiyumda da bulunmuştu. Yine Muş’ta bulunan Alpaslan II Barajı, Kayseri’de bulunan Sarıoğlan Barajı ile Eskişehir’deki Yenice Barajı, Yenigün İnşaat’ın imzasını taşıyan projeler arasındaydı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com