Türkiye’nin dev motor şirketi iflasın eşiğinde

Türkiye'nin ünlü motor üreticisi KEM-P Vibrasyon Motorları, küresel ekonomik krizin etkisiyle konkordato başvurusunda bulundu. İzmir'de iflas eden firmalar arasında dikkat çekici bir artış yaşanıyor...

KRONOS 02 Ağustos 2024 EKONOMİ

Türkiye’nin önde gelen titreşim motor üreticilerinden KEM-P, ekonomik kriz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren firma, İzmir’den gelen iflas haberlerine katıldı.

1990 yılında endüstriyel makineler üretimiyle başlayan KEM-P Vibrasyon Motorları, 2000’li yıllarda elektrikli ve havalı titreşim motorları üretimine geçerek geniş bir müşteri kitlesine ulaştı. Ancak, küresel ekonomik kriz firmanın mali yapısını olumsuz etkiledi.

MAHKEME KARARI AÇIKLANDI
Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi, 30 Temmuz 2024 tarihinde KEM-P için geçici mühlet kararı verdi. Firma, önümüzdeki 3 ay boyunca konkordato sürecinde olacak ve bu süreçte mali müşavir, makine mühendisi ve hukukçudan oluşan bir komiser heyeti görevlendirildi.


Konkordato kararı alacaklılara duyuruldu. Alacaklılar, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde konkordato mühleti verilmemesi gerektiğini öne sürebilecek ve mahkemeden talebin reddini isteyebilecekler.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com