23 yaşındaki hemşirelik öğrencisi tutuklandı: Vicdanım rahat, ben kötü bir şey yapmadım

Yurt dışındaki akrabaları tarafından gönderilen paralar ‘terör finansmanı’ olarak nitelenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Esengül Arslan tutuklandı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 01 Haziran 2024 GÜNDEM

İstanbul’da 28 Mayıs’ta gözaltına alınan 11 kişi arasında bulunan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Esengül Arslan ve ev arkadaşı tutuklandı. Diğer öğrenciler ise serbest bırakıldı.

Ablasının tutuklandığını sosyal medya hesabından duyuran Ömer Faruk Arslan, “Ablam Esengül Arslan’ı tutukladılar. Gencecik bir kızın geleceği ile oynadılar. Ne için? Para göndermese miydim? Yardım etmese miydim? Anlamak mümkün değil. Annemim kolu kanadı kırıldı, değer mi?” dedi.

Gülizar Arslan, kızının kendisine, “Anne ben kötü bir şey yapmadım. Vicdanım rahat. Üzülme!” dediğini aktardı.

“ALDIĞINIZ AHLAR ARŞA ÇIKTI, ARŞA”

Esengül Arslan’ın tutuklanmasına tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, “Mafya babalarıyla işbirliği yapan Yargı üyeleri makam, mevkilerdeyken bu mazlum, garipler tutuklanıyor. Vicdan kabul etmez bunu,yer gök kabul etmez! Aldığınız âhlar arşa çıktı, arşa!” paylaşımında bulundu.

6 Şubat depreminde Malatya’daki evleri yıkılan Esengül Arslan’ın gözaltına alınma gerekçesi, okul ihtiyaçlarını karşılaması için yurt dışındaki akrabaları tarafından gönderilen paraların terör finansmanı olarak nitelenmesiydi.

BABASI DA 6 YILDIR TUTUKLU

Esengül Arslan’ın babası, KHK’lı sınıf öğretmeni Aziz Arslan’ın Bank Asya’ya para yatırdığı, kapatılan kurumlarda çalıştığı suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası verildiği ve altı yıl önce tutuklandığı belirtildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com