ABD, Eylem Tok ve oğlunun iadesi yönünde görüş bildirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, savcılığa gönderdiği yazıda, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdi.

KRONOS 27 Haziran 2024 DÜNYA

İstanbul’da 1 Mart’ta Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olduğu kazanın ardından önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçan ve bu ülkede tutuklanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un iadesi hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı görüşünü bildirdi.

VOA Türkçe’den Mehmet Sümer’in bildirdiğine göre bakanlık, Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdiğini açıkladı.

İADE SÜRECİ
Bu deklarasyon, Türkiye’nin iade talebine dair sürecin hızlandırılmasını amaçlıyor. Türkiye tarafından Eylem Tok’un iadesini talep ederken öne sürülen iki ana suç olan “suçluyu koruma ve delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme”nin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından iade anlaşması çerçevesinde kabul edilmesi ise iade ihtimalini artırıyor.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta arıza nedeniyle yol kenarına çekilen 3 ATV’ye lüks bir otomobil çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.


Kazaya 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un sebep olduğu tespit edildi. Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçtı. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Türkiye’nin iade talebi üzerine Boston’da yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un iade süreciyle ilgili yargılamada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com