Açık Radyo davasında RTÜK’ün ‘lisans iptali’ durduruldu

İdare Mahkemesi, Açık Radyo’nun lisans iptaline itiraz etmek için açtığı davada yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

KRONOS 09 Ağustos 2024 MEDYA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 22 Mayıs toplantısında aldığı karar doğrultusunda Açık Radyo’ya yayını durdurma ve para cezası verildi. Açık Radyo 28 Haziran’da RTÜK’e yürütmeyi durdurma davası açtı.

Para cezasını ödeyen ancak teknik bir aksaklık nedeniyle yayını durduramadığını RTÜK’e bildiren Açık Radyo’nun yayın lisansı, dava sonucu beklenmeden iptal edildi.

“İŞLEMİN YÜRÜTÜLMESİNİN DURUDURLMASINA KARAR VERİLMİŞ BULUNMAKTA”
Açık Radyo, yargısal sürece yönelik yaptığı açıklamada “davaya konu işlem, program yayınının durdurulmasına yönelik olduğundan ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunduğundan, davalı idarenin savunması ve ara karar cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiş bulunmaktadır” dedi.

Yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda RTÜK’e müracaat ettiğini bildiren Açık Radyo, bu süreçte yayınlarının devamlılığını engelleyen hukuki bir durum bulunmadığını bildirdi.


Açık Radyo, yaptığı açıklamada “bugüne kadar her zaman yanımızda olan siz sevgili dinleyicilerimizin, dostlarımızın, programcılarımızın, bu süreçte katlanarak artan desteği bizler için ölçülemez değerdedir. Bu vesileyle, çeşitli mecralardaki yazılarıyla, görüşleriyle konuyu kamuoyu gündemine taşıyan, sosyal medya paylaşımlarıyla konunun daha çok kişiye ulaşmasına vesile olan, Açık Radyo’yu ziyaret eden, çeşitli yollarla tarafımıza ulaşarak duygularını ve desteklerini paylaşan herkese tek tek teşekkür etmekteyiz” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com