Adalet Bakanı’ndan Eylem Tok ve oğlunun iadesiyle ilgili ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin talebiyle ABD'de tutuklanan Eylem Tok ve oğlunun Türkiye'ye gönderileceğini beklediklerini açıkladı.

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te gündemdeki gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı. Bakan Tunç, sona eren kira zam sınırı ve ABD’ye firar ettikten sonra Türkiye’nin iade talebi üzerine gözaltına alınıp tutuklanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’un iade sürecine ilişkin konuştu.

Türkiye’nin gerekli belgeleri ABD tarafıyla paylaştığını anlatan Bakan Tunç, her duruşma sonrası da ihtiyaç olan belgelerin gönderildiğini anlattı.

“TÜRK YARGISINDAN KAÇMAK OLMAZ”

“Yargıdan kaçış olmamalı” diyen Bakan Tunç, “1 kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık, iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceğini umuyoruz.” şeklinde konuştu.


“KİRA ZAMLARI KENDİ MECRASINDA YÜRÜYECEKTİR”

Tunç, sona eren kirada zam sınırıyla ilgili, “1 Temmuz itibarıyla kira düzenlemesi sona erdi. 2022 ve 2023 yıllarında uzatılmıştı. Meclis’in takdirinde olan bir husus. 1 Temmuz itibarıyla böyle bir düzenleme de gerçekleşmedi. Enflasyonu düşürme hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda bu tür sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecektir. Kira miktarının nasıl artırılacağı da düzenlemelerle belirleniyor” diye konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com