AKP’li Nurettin Canikli’nin oğlu, Saray’da başkan oldu

Rabia Naz'ın ölümü ve 15 Temmuz sonrası el konulan şirketlerin içinin boşaltılmasıyla Türkiye'nin gündemine gelen AKP'li Nurettin Canikli’nin oğlu Furkan Canikli, Cumhurbaşkanlığı Analiz Daire Başkanı olarak atandı.

KRONOS 09 Ekim 2024 GÜNDEM

Beş dönem milletvekilliği, Milli Savunma, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı yapan AKP’li Nurettin Canikli’nin oğlu Furkan Canikli’nin Cumhurbaşkanlığı’nda önemli bir göreve getirildiği ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, nikah şahitliğini 2017’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve ‘İlk müftü nikahı’ kıyılan Furkan Canikli, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesinde Kamu Personel Verileri Analiz Dairesi Başkanı olarak atandı.

NAZ’IN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
Rabia Naz, Eynesil’de 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Baba Şaban Vatan’ın oluşturduğu kamuoyu sayesinde, Rabia Naz’ın ölümü Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Naz’ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu iddia edilmişti. Buna karşın Şaban Vatan, kızına araba çarptığını ancak AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını öne sürmüştü. Rabia Naz’ın ölümünün araştırıldığı dosyaya ise 16 Temmuz 2020’de takipsizlik kararı verildi. Nurettin Canikli ise Şaban Vatan hakkında üç ayrı dosyadan suç duyurusunda bulunmuş ve Vatan’a 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 8 bin 840 Türk Lirası da para cezası verilmişti.

İÇİ BOŞALTILAN ŞİRKETLER
Öte yandan Nurettin Canikli ile yakınlarının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen cemaatiyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle el konulan şirketlerin içini boşalttığı ve vurgun yaptıkları da öne sürülmüştü. Canikli, yolsuzluk iddialarını gündeme getiren önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 750 bin TL manevi tazminat davası açtığını açıklamıştı.


Canikli, başta Kayseri’nin ve Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Boydak Holding olmak üzere birçok şirketin yönetiminden sorumlu isim olarak pek çok “şaibeli” işlemle gündeme gelmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com