Alman hükümetinden İmamoğlu’na üst düzey protokol: “İş birliğimiz dünyaya güçlü mesaj verecek”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya'nın Berlin kentinde Alman hükümetinin üst düzey protokolü ile karşılandı.

KRONOS 22 Haziran 2024 GÜNDEM

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Almanya ziyareti sürüyor. İki gün önce Düsseldorf’ta Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) üyeleriyle bir araya gelen İmamoğlu, Berlin’e geçti.

Berlin ziyaretinde İmamoğlu’na üst düzey protokol uygulandı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Maliye Bakanı Christian Lindner ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin uyumuna destek veren Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma’dan Sorumlu Devlet Bakanı Niels Annen ile görüşen İmamoğlu, ayrıca Alman Sanayiciler Birliği (BDI) İcra Kurulu Başkanı Tanja Gönner ile bir araya geldi.

İmamoğlu, İstanbul’un, Berlin’in kardeş şehri olmasının 35. yılında, Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner ile de buluştu.

Şehirlerimiz antidemokratik tavırlara karşı mücadelenin ruhu

“BAŞARABİLECEĞİMİZ İŞ BİRLİKLERİ DÜNYAYA GÜÇLÜ MESAJ VERECEKTİR”

İmamoğlu ise Berlin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgularken, “Dünyada şehirlerin çağında yaşıyoruz. Çünkü dünyanın büyük bir nüfusu artık kentlerde yaşıyor. Dolayısıyla ben şehirlerimizi savaşa karşı barışın teminatı ve aynı zamanda antidemokratik tavırlara ve zeminlere karşı demokrasinin mücadeleci ruhu olarak görüyorum. Bu bağlamda başarabileceğimiz iş birliklerin sadece İstanbul’a veya Berlin’e değil, sadece Türkiye ve Almanya’ya da değil, yakın coğrafyamıza, Avrupa’ya, Ortadoğu’ya, Kafkasya’ya kadar bütün dünyaya çok güçlü mesajlar vereceğine inanıyorum” diye konuştu.


Ekrem İmamoğlu, Cumartesi günü BVB Dortmund Stadı’nda oynanacak Türkiye-Portekiz maçını izledikten sonra Almanya’dan ayrılacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com