Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Savaş riski her geçen gün artıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Orta Doğu'da topyekun savaş riskinin her geçen gün arttığı uyarısında bulundu.

KRONOS 25 Haziran 2024 DÜNYA

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in Gazze Şeridi’nde tırmanan çatışmalar ve Lübnan sınırındaki gerginlik konusunda uluslararası toplumu uyararak, önleyici çözümler bulmak için yoğun çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan topraklarına yönelik devam eden saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İSRAİL’İN GÜVENLİĞİ
Baerbock, İsrail’in bir “dostu” olarak Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda “kontrolünü kaybedebileceği” ve buna bağlı olarak uluslararası düzeyde artan tepkilerin İsrail’in güvenliğine zarar verebileceği uyarısında bulundu.


Lübnan ile İsrail arasındaki gerginliğe de değinen Baerbock, “Kuzey sınırlarında şiddet olaylarının artmasından son derece endişeliyiz. Bu sebeple yarın Beyrut’u ziyaret edeceğim. Ortaklarımızla birlikte, daha fazla acının önlenmesi için çözümler bulmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Tırmanma ve geniş çaplı savaş riski her geçen gün artıyor.” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com