Amedspor’un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay değil, Ersun Yanal oldu

Türk futbolunun en deneyimli teknik direktörleri arasında yer alan Ersun Yanal, TFF 1. Lig'in yeni takımı Amedspor'un başına geçti. Hemen öncesinde ise Rıza Çalımbay'ın adı kulislerde dolaşıyordu.

KRONOS 07 Haziran 2024 SPOR

Önümüzdeki sezon Trendyol 1. Lig’de mücadele edecek Amedspor, tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal ile anlaştı.

Görüşmeler sonunda Yanal’la 1 yıllık anlaşma sağlandı.

“FUTBOL HEPİMİZİN ORTAK DUYGUSU”
Anlaşmanın ardından konuşan Ersun Yanal, “Futbol, hepimizin ortak duygusu, ortak coşkusu, ortak heyecanı. Türkiye bir futbol ülkesi ve hepimizin daha iyi futbol felsefesine ulaşması için el ele vermesi gerekiyor” dedi.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ise Ersun Yanal hakkında şunları söyledi:

“Yanal Takımı kavramının altında savunma yapmayan, yaptıran bir futbol anlayışı hakimdir. Türk futbolunu analiz, performans, GPS, beslenme ve mental destek gibi kavramlarla tanıştıran, genç teknik adamların ve gençlerin önünde dev kapılar açan Yanal’ın felsefesini her zaman takdir ediyoruz. Elde ettiği başarılar, kazandığı kupalar, yetiştirdiği genç yıldızlar ve antrenörlerle futbolumuzda çok ayrı bir konuma sahip Yanal ile çıkacağımız yolculuk için çok heyecanlıyız.”

Anlaşma, Amedspor’un sosyal medya hesabından da duyuruldu.


Ali Koç’un başkanlığının ilk yılında Phillip Cocu’nun yerine göreve gelerek ikinci kez Fenerbahçe’nin başına geçen deneyimli çalıştırıcı 2019-2020 sezonunda yaşadığı hayal kırıklığının ardından görevi bırakmıştı. Fenerbahçe’nin ardından Antalyaspor ve Alanyaspor’da görev yapan 62 yaşındaki çalıştırıcı son olarak beIN Sports’ta yorumculuk yapıyordu.

Öte yandan, birkaç gün öncesinde takımın başına Rıza Çalımbay’ın getirileceği öne sürülmüş ve sosyal medya tepki açıklamalarıyla köpürmüştü.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com