‘Ankara neden ÖSO’yu destekliyor, Suriye’nin kuzeyinde millet bahçesinin ne işi var?’

Gazeteci Hediye Levent: "Türkiye neden onbinlerce ÖSO'cunun bütün masrafını karşılıyor, neden bu grupları hala destekliyor, Suriye'nin kuzeyinde PTT'nin, millet bahçesinin ne işi var?"

KRONOS 02 Temmuz 2024 GÜNDEM

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Erdoğan ile Esad’ın bir araya geleceği tartışmalarının ortaya çıkması sonrası Suriye’nin kuzeyinde çıkan olaylar gündemde. Ankara’nın örtülü ödenekten maaş ödediği ve silah yardımı yaptığı Özgür Suriye Ordusu, Ankara-Şam yakınlaşmasından rahatsız. Erdoğan ile Esad’ın görüşeceği iddiaları üzerine ÖSO, kuzey Suriye’de buluna Türk valilik binalarına saldırdı ve Türk bayrağı yaktı.

Bölgeyi yakından takip eden gazeteci Hediye Levent, “Türkiye neden onbinlerce ÖSO’cunun bütün masrafını karşılıyor, neden bu grupları hala destekliyor, Suriye’nin kuzeyinde PTT’nin, millet bahçesinin ne işi var?” diye sordu.

 


 

Hediye Levent sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Türkiye’nin para, silah dahil her türlü desteği verdiği, hızını alamayıp Kuva-i Milliye ilan ettiği ÖSO grupları çok öfkeli. Olası Ankara-Şam normalleşmesini kesinlikle istemiyorlar. Türkiye sayesinde kontrol ettikleri bölgelerde Türk bayrağı yakıp PTT şubelerine saldırıyorlar.

Suriye’nin kuzeyindeki ÖSO gruplarının Türk bayrağına ilk saldırısı değil.

Artık “Türkiye neden onbinlerce ÖSO’cunun bütün masrafını karşılıyor, neden bu grupları hala destekliyor, Suriye’nin kuzeyinde PTT’nin, millet bahcesinin ne işi var?” gibi soruları sormak gerekiyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com