‘Asgari ücrete zam yok’ diyen iki bakanın maaşına dev zam

Asgari ücrete zamma kapıyı kapatan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın maaşına temmuz ayında dev zam yapılacak. Vekil emeklilerine de zam geliyor.

KRONOS 28 Haziran 2024 GÜNDEM

Asgari ücrete ara zam beklentilere “zam yapılmayacak” yanıtlarını veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın maaşına dev zam geliyor.

Sözcü’nün haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in maaşına 49 bin lira, Çalışma Bakanı Işıkhan’ın maaşına 29 bin lira zam yapılacak.

Bu durumda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 144 bin 362 lira olan maaşı 29 bin lira artacak. Böylece Işıkhan’ın yeni maaşı 173 bin 667 liraya, yani 10.2 asgari ücret düzeyine çıkacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de 241 bin 320 lira olan maaşı 49 bin lira artacak. Şimşek’in cebine giren aylık 290 bin 308 liraya, yani 17 asgari ücrete ulaşacak.

Temmuzda milletvekili emeklileri 19 bin lira, hem milletvekili olup hem de emekli aylığı alanlar da 49 bin lira zam alacak.

17 bin liralık asgari ücretli de 10 bin lira alan emekli de temmuzu zamsız geçirecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com