Ayşe Ateş’ten karar sonrası ilk açıklama: ‘Yurt dışına kaçacak’ diye hayalleri var, hiçbir yere gitmiyorum

Ateş: Burada yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı. İşte Pensilvanya dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşan azmettiricilerdir.

KRONOS 02 Ekim 2024 GÜNDEM

Sinan Ateş suikastı davasında karar çıktı. Karara göre; sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi avukat Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tolgahan Demirbaş ile beraber tetikçiyi İstanbul’a kaçırmakla suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel “tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten” 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın ardından Ayşe Ateş, adliye binasının önünde açıklama yaptı. Yurt dışına gideceğine yönelik iddiaları “Hiçbir yere gitmiyorum, sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim” diyerek reddeden Ateş, şunları söyledi:


“Burada yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı. İşte Pensilvanya dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşan azmettiricilerdir. Herkes kendi içinde hesaplaşsın. Oturdukları kürsülerden, suçluları yargılatmamak için bize parmak sallıyorlar. O tehditlerin sonucunu bugün yaşadık. Biz intikam değil, adalet istiyoruz. Bizim hatamız adalet istemek mi? Sussaydık onlar çok mutlu olacaktı herhalde. Onların ‘Ayşe Ateş yurt dışına kaçacak’ diye hayalleri var. Hiçbir yere gitmiyorum, sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim. Göreceğiz bakalım er meydanı, el mi yaman bey mi yaman!”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com