Babacan yanıtladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek mi?

Ali Babacan kendisinin de Cumhurbaşkanı ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu yanıtladı: "Bizim görüşme talebimiz olmadı. Ancak kendisinin görüşme talebi olursa buna sıcak bakarız. Ama görüşüp çay-kahve içip bitireceksek anlamı yok çünkü Türkiye’nin yakıcı sorunları var."

KRONOS 13 Haziran 2024 GÜNDEM

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan-CHP lideri Özel görüşmesi sonrasında, kendisinin de Cumhurbaşkanı ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu yanıtladı. Erdoğan’ın böyle bir talepte bulunması durumunda sıcak bakacağını söyleyen Babacan, “Ama görüşüp çay-kahve içip bitireceksek anlamı yok çünkü Türkiye’nin yakıcı sorunları var. Diyalog önemlidir ama bunun da sonuç vermesi gerekir” dedi.

Halk TV’ye konuşan Ali Babacan, şunları söyledi:

“Siyasette yumuşama bizim desteklediğimiz bir iklimdir. Ancak yıllarca öfkeden ve nefretten beslenip, birden bire dönüp de normalleşemeden bahsedilmesinin halka izah edilmesi gerekiyor. Yıllarca neden milleti gerdiniz? Normalleşme diyorsanız demek ki anormallik yaptınız, yıllarca gerginlik üzerinden siyaset yaptınız her iki tarafında önce bir çıkıp anlatması lazım, niye geriyorlardı, niye yumuşadılar, şimdi niye konuşuyorlar? Yıllardır ülkeyi germiş olmanın da bir izahı olmalıdır. Millete çıkıp da ‘özür dileriz, biz bu güzel ülkeyi, güzel milletimizi kutuplaştırdık, her gün nefret pompaladık, belki işimize o gün öyle geliyordu, bugün böyle geliyor’ diye anlatılması lazım. Milletten bir özür borçları var.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK Mİ?

Bizim görüşme talebimiz olmadı. Ancak kendisinin görüşme talebi olursa buna sıcak bakarız. Ama görüşüp çay-kahve içip bitireceksek anlamı yok çünkü Türkiye’nin yakıcı sorunları var. Bu sorunların derhal çözülmeye başlanması gerekiyor. Bizim de her konuda çalışmamız var. Onları takdim ederiz. Diyalog önemlidir ama bunun da sonuç vermesi gerekir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com