‘Bahçeli dosya mesajı verdi, bu kez inceldiği yerden kopabilir’

Karar yazarı Akif Beki: "Bahçeli, parmağında 'Allah bana yeter' yazılı bir yüzükle, elinde dosya sırtına benzetilen bir şeyi kavrıyor. Mesaj yolladığı açık. Artık kim ne anlarsa. İlk kez şifreli konuşmuyor. Fakat bu kez ipler çok gerildi gibi, inceldiği yerden kopabilir."

KRONOS 12 Haziran 2024 GÜNDEM

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ve öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşmesinden önce sosyal medya hesabından paylaştığı yüzüklü el fotoğrafı tartışmalara neden oldu. Parmağında “Allah bana yeter” yazılı yüzükle elinin fotoğrafını paylaşan Bahçeli’nin kime, ne mesajı verdiği merak ediliyor.

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan, Karar yazarı Akif Beki, Bahçeli’nin tartışılan fotoğrafta elinde bir dosyayı kavradığına dikkat çekti ve “Mesaj yolladığı açık. Artık kim ne anlarsa!” yorumunu yaptı. Bahçeli’nin ilk kez şifresiz konuştuğuna vurgu yapan Beki, “Bu kez ipler çok gerildi gibi, inceldiği yerden kopabilir” dedi.

Akif Beki’nin yazısı şöyle:

“Bahçeli, Instagram sayfasına gizemli bir el fotoğrafını koydu. Parmağında “Allah bana yeter” yazılı bir yüzükle, elinde dosya sırtına benzetilen bir şeyi kavrıyor.

Mesaj yolladığı açık. Artık kim ne anlarsa!

MHP lideri, dedikodulara mahal vermemek için ikili görüşmelerde ne konuşulduğuyla ilgili gerekirse kamuoyuna şeffaf bilgilendirme de istedi. Yanlış yerlere çekilip çarpıtılmasın diye. Herhalde Cumhurbaşkanı’nın malum görüşmelerini kastediyor.

Rahatsız değiliz, mesajı verse de Özgür Özel ve Ayşe Ateş’le ne konuşulduğu hakkında bilgilendirilme talebi var sanki. Böyle okumak yanlış mı olur?

Erdoğan’ın CHP’yi ziyaretine saatler kala… Bahçeli, CHP ile DEM’e ve normalleşme isteyenlere çok sert çıkıyor. Özgür Özel’i dengi görmüyor. Tesadüf belki. Öyle denk gelmiştir. Belki de değil.

Bahçeli, kendisi randevulaşmazken Ayşe Ateş’i Erdoğan’ın kabul etmesine bozulmuş mudur peki?

Ayşe Ateş, eşinin cinayetiyle ilişkilendirdiği kişileri ve bağlantıları anlatmak için kapı kapı dolaşıyor. Beştepe’de çaldığı kapının da açılmasına Bahçeli, ihtimal ki bozulmamıştır. İhtimal ki bozulmuş…

Göçmen karşıtlığı, Avrupa’da siyaseti sarsmış. Bahçeli de ertesin gün, Avrupa’dan geri kabul anlaşmasını sonlandırıp göçmenleri ülkeden gönderin, diye iktidara bastırıyor. AK Parti’yi aşırı sağdan sıkıştırabileceğini göstermek için değildir, olmasa gerek. Ama niye?

‘İLK KEZ ŞİFRELİ KONUŞMUYOR’

İlk kez şifreli konuşmuyor. Yalnız, öncekiler sandığımız gibi değilmiş, hepsi yalanlandı.

Son örnekleri hatırlayın…

Ferdi Baba’dan “söyleten sensin” şarkısı; ittifak ortağına terslenme değil, DEM Parti’ye göndermeymiş. Bahçeli, dinlerkenki videosunu ondan paylaşmış.


 

“Yerel halk” lâfına tepkisi de Bakan Mehmet Şimşek’e değil, CHP’li İmamoğlu’yla Yavaş’a kızgınlıktanmış.

İktidar ortaklarıyla aralarında dumanla haberleşmiyorlarmış, geline söyleyip kıza dinletme taktiği değilmiş. Her seferinde sonradan düzeltildi.

Fakat bu kez ipler çok gerildi gibi, inceldiği yerden kopabilir.

Yoksa yine yanılıyor muyuz; aslında ortada şifre falan yok, çözmeye çalışarak havanda su mu dövüyoruz?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com