‘Bahçeli’nin gördüğü darbe girişimini AK Parti neden görmüyor?’

Karar yazarı Yıldıray Oğur: "Mesele Bahçeli’nin bahsettiği kadar ciddiyse, o halde neden AK Parti, iktidar ve Erdoğan da Bahçeli gibi bağırmıyor? Neden İçişleri Bakanı ortalığı inletmiyor? Neden Bahçeli’nin gördüğü 'darbe girişimi'ni AK Parti görmüyor?"

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyeti’nde başta emniyet müdür yardımcısı Murat Çelik olmak üzere üç üst düzey polis müdürünün açığa alınmasına varan “darbe girişimi” suçlaması, siyasetin gündemine oturdu. MHP lideri Devlet Bahçeli, günler sonra dün ilk kez konuştu ve Ankara Emniyeti’nde yaşananları “17-25 Aralık” ve “15 Temmuz”a benzetti. Karar yazarı Yıldıray Oğur, Bahçeli’nin çıkışına dikkat çektiği yazısında AKP’lilerin de sessizliğine işaret etti.

“Mesele Bahçeli’nin bahsettiği kadar ciddiyse, ‘hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’ ise o halde neden AK Parti, iktidar ve Erdoğan da Bahçeli gibi bağırmıyor? Neden İçişleri Bakanı ortalığı inletmiyor? Neden iktidara yakın gazeteler manşetlerinden bu kumpası teşhir etmiyor, bu yeni 17-25 Aralık girişimini iktidara yakın televizyonlar haber bile yapmıyorlar?” sorularını yönelten Yıldıray Oğur, şu kritik soruya vurgu yaptı:

“Neden Bahçeli’nin gördüğü ‘darbe girişimi’ni AK Parti görmüyor?”

Oğur, “Belli ki Ankara’da yine havalar puslu, sanki yine birileri birilerinin ayağına basıyor, nefret ettiğim o tabirle operasyon çekiyor?Sanki ‘Hedef Erdoğan’ denerek birileri yine Erdoğan’a hedef gösteriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul Emniyet müdürlükleri üzerinde yaşanan Emniyet içi güç savaşları da izliyor olabiliriz, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının ilerlememesine karşı bir girişim de, hala sessizliğini koruyan İçişleri Bakanı’na karşı bir hamleyi de” ifadelerini kullandı.

NEDEN HABER YAPMADILAR?

Yıldıray Oğur’un yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Devlete operasyon çekiliyorsa neden Sabah, Hürriyet, A Haber ya da Yeni Şafak bunu haber yapmıyordu?

Sadece dün iki köşe yazısı vardı.

Hürriyet’te Nedim Şener, bunun bir yeni 17/25 aralık olduğunu yazdı ve arkasında Emniyet’teki Nurcu-Okuyucu bir grubun olduğunu iddia etti.

Sabah’ta da Mahmut Övür, “siyaset hatta hükümet o polis müdürlerini aşan bir operasyonla karşı karşıya” diye biten bir yazı yazdı.

Ama ne Hürriyet ne de Sabah, yazarlarının bu ciddi iddialı yazılarını birinci sayfalarından bile görmediler.

Ve nihayet dün Devlet Bahçeli konuştu.

ERDOĞAN NEDEN BAHÇELİ GİBİ BAĞIRMIYOR?

Peki mesele Bahçeli’nin bahsettiği kadar ciddiyse, “hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye” ise o halde neden AK Parti, iktidar ve Erdoğan da Bahçeli gibi bağırmıyor?

Neden İçişleri Bakanı ortalığı inletmiyor?

Neden iktidara yakın gazeteler manşetlerinden bu kumpası teşhir etmiyor, bu yeni 17-25 Aralık girişimini iktidara yakın televizyonlar haber bile yapmıyorlar?

Neden Bahçeli’nin gördüğü “darbe girişimi”ni AK Parti görmüyor?

Belli ki Ankara’da yine havalar puslu, sanki yine birileri birilerinin ayağına basıyor, nefret ettiğim o tabirle “operasyon çekiyor?”


 

BİRİLERİ YİNE ERDOĞAN’A HEDEF GÖSTERİLİYOR

Sanki “Hedef Erdoğan” denerek birileri yine Erdoğan’a hedef gösteriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul Emniyet müdürlükleri üzerinde yaşanan Emniyet içi güç savaşları da izliyor olabiliriz, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının ilerlememesine karşı bir girişim de, hala sessizliğini koruyan İçişleri Bakanı’na karşı bir hamleyi de…

En düşük ihtimal ise üç emniyet müdürünün bunca yaşanan olaydan sonra hala hükümete karşı yeni bir 17/25 Aralık girişimi yapabileceği…

Bazen iktidarlar çok güçlü görünür ama iktidar tek bir yerde toplanınca aslında her yerde boşluklar oluşur, o boşlukları da birileri doldurmaya çalışır.

Bahçeli’nin bu kez karşı olduğu yeni “17-25 Aralık darbe girişimi”nin arkasından bakalım neler çıkacak?

Cumhurbaşkanı, ortağının ön alıp iddia ettiği gibi kendisine yönelik bir kumpas ve darbe girişimi olduğunu kabul edecek mi?

Yoksa bu meseleyle neden MHP genel başkanı bu kadar yakından ilgileniyor, kimse konuşmazken çıkıp iddialı şeyler söylüyor diye herkes gibi o da mı merak ediyor?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com