Bakan Göktaş’tan gençlere tavsiye: Dünyayı gezin

Yurt dışı çıkış harcı, yüksek enflasyon, schengen vizesi zorluğu ve gelecek kaygısı gençleri umutsuzluğa sürüklerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan dikkat çeken bir tavsiye geldi. Bir üniversitenin mezuniyet töreninde gençlere hitap eden Bakan Göktaş, gençlere 'Bütün dünyayı gezin' dedi.

KRONOS 03 Temmuz 2024 GÜNDEM

Fotoğraf: Arşiv

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul’da bir üniversitenin mezuniyet törenine katıldı.

Mezun olan öğrencilere gelecekteki hayatları için nasihatlerde bulunan Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

‘FARKLI KÜLTÜRLERLE İLETİŞİM KURUN’
“Fatih Sultan Mehmet’i bugün, İstanbul’u 21 yaşında fetheden büyük komutan olarak anıyoruz. Fakat daha önce tahttan inmiş bir şehzadeydi. Belki de her şeyin bittiğini düşündüğü an, kendisine fethin kapılarının açıldığı andı. Nobel ödüllü kıymetli bilim insanı Aziz Sancar, Mardin’de çiftçi bir babanın oğluydu. İlkokul yıllarında gördüğü tarih dersleri, ona geçmişimizden gurur duymayı ve büyük işler başarabileceği inancını aşıladı. Bu inanç, kendisine Nobel ödülünü kazandırdı. Ve size bir sır vereyim. Hiç kimse başladığında yaptığı işi bilmiyordu. Fikirler tamamen şekillenmiş halde oluşmazlar. Sadece başlamanız ve kendinize inanmanız gerekiyor. Burada size özellikle pergel metaforunu hatırlatmak istiyorum. Bir ayağınızı bu kadim coğrafyaya sabitleyin, diğer ayağınızla bütün dünyayı gezin. Kendinizi en doğru şekilde ifade edebilmek için farklı kültürlerle iletişim kurmanın ve en az bir yabancı dil öğrenmenin sizlere çok büyük katkısı olacak.”


Göktaş, bu ülkenin en kıymetli hazinesinin çalışkan, becerikli ve çevik gençler olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

“Siz kıymetli gençlerimizle birlikte çalışmak bizim için her zaman bir gurur vesilesidir. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz, gençlerimizi zirveye taşımak, yeni atılımların öncüsü yapmak Türkiye’yi güçlü ve yenilmez kılmak demektir. Bugün her masada gençlerimiz karar verici olarak yer alıyor. Sizlere her alanda destek olmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Sizlere her konuda inancımız tam, sizlerden umudumuz büyük.”

“ÖĞRENMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYİN”
Gençlere öz güven ve motivasyonlarını her daim yüksek tutmaları gerektiğini hatırlatan Göktaş, gençlerin sosyal medyanın ve dijital dünyanın özgürlüklerini ellerinden almalarına müsaade etmemeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Göktaş, dijital dünyanın sunduğu haberlerin farklı kaynaklardan araştırılması gerektiğini dile getirerek, “En önemlisi, öğrenmekten asla vazgeçmeyin. Hayatınızın bu yeni dönemecinde her ne iş yapıyorsanız en iyisini yapın. Karar verdiğiniz her mesleki alanda, belirlediğiniz her hedefte en büyük destekçiniz aileniz olacak, biz olacağız. Sizlerin başarılarıyla gurur duymaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl mezun olan 755 genci ve ailelerini tebrik eden Göktaş, “Her birinizin kariyer yolculuğunda emin adımlarla ilerlemesini, hayata değer katan insanlar olmanızı diliyorum. Türkiye, 21. yüzyılda gençlerin başarısı ile yükselmeye devam edecek. Türkiye Yüzyılı, gençlerin yüzyılı olacak.” dedi.

Mezuniyet törenine, İstanbul Galata Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nilüfer Bulut, Rektör Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com