Başka suç bulamayınca…’Gözaltına alınan arkadaşları için ‘Tatile götürüldüler’ diyorlar’

İstanbul'da gözaltına alınan lise ve üniversite öğrencileriyle ilgili iddianamedeki suçlamalardan bazıları: Yurt dışına gitmek için aynı zamanda pasaport çıkardılar, polisler için 'Tatilciler', gözaltına alınan arkadaşları için ise 'Tatile götürüldüler' ifadesini kullanıyorlar.

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

İstanbul’da Gülen cemaatinin ‘kadın öğrenci yapılanması’ iddiasıyla, aralarında 14-15 yaşındaki lise öğrencilerinin de olduğu 41 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Yeni Şafak’ta yer alan  habere göre, iddianamede Gülen cemaatinin 2018’den itibaren çoğu tutuklu ya da hükümlü yakını olan ilkokul, lise ve üniversite öğrencileri için ‘mesuller’ atadığı ve bu kişilerin öğrencileri yurt dışı gezilere götürmeyi planladıkları öne sürüldü.

İddinamede aynı evlerde kalan kız öğrencilerin moral motivasyonunu yükseltmek amacıyla yurt dışı gezi organize etmeyi planlamak ve aynı zamanda pasaport çıkarmak da örgütsel faaliyet olarak nitelendi.

İddianamede öğrencilerin kendi aralarında polis ve diğer kolluk kuvvetleri için ‘Tatilciler’, gözaltına alınan arkadaşları içinse ‘Tatile götürüldüler’ ifadesini kullandıkları belirtildi.

‘HALEN ÖĞRENCİ EVİ AÇIYORLAR’

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, üniversite mesulü olduğu öne sürülen R.Ç. adlı kadın Beylikdüzü’nde 5 öğrenci evi açarak finanse etmek ve öğrencilere burs bulmakla suçlandı. İddianamede açılan öğrenci evlerine Çağla, Kardelen, Manolya gibi isimler verildiği ve Beylikdüzü dışında Şişli, Zeytinburnu ve Esenyurt öğrenci evi açıldığı kaydedildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, öğrenci evi açmak, bu evlere para desteği sağlamak ve kız öğrenciler için yurt dışı gezileri organize etmekle suçlanan 37 kişinin “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianame kapsamında sanıkların gelecek günlerde yargılanmasına başlanacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com