Bilal Erdoğan erişim engeli haberlerine bile erişimi engelletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 237 haber ile sosyal medya paylaşımını erişime engellettiğine dair haberler için de erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı aldırdı.

KRONOS 20 Ağustos 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, 237 haber ile sosyal medya paylaşımı için erişim engeli kararı aldırmasıyla ilgili haberleri de erişime engelletti.

Erdoğan, 13 Ağustos tarihli kararla, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ifade özgürlüğü hakkının ihlali”ne hükmederek erişim engeli kararını kaldırttığı bir EngelliWeb haberini yeniden erişime engelletti.

27 Haziran 2023’te yayımlanan ve Erdoğan’ın hakkındaki haberler için aldırdığı bir erişim engeli kararının duyurulduğu “Bilal Erdoğan hakkındaki haberler” başlıklı haber, 20 Temmuz 2023 tarihli bir kararla erişime engellenmiş ve İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD) bu kararı AYM’ye taşımıştı.

AYM, İFÖD’ün başvurusunu haklı bulmuş ve söz konusu haber için verilen erişim engeli kararının kaldırılmasına hükmetmişti. Bunun üzerine ilgili karar, 13 Haziran 2024’te İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırılmıştı.


Bilal Erdoğan, 13 Ağustos’ta aldırdığı bu son erişim engeli kararıyla, AYM kararı kapsamında erişim engeli kaldırılan “Bilal Erdoğan hakkındaki haberler” başlıklı haberi yeniden erişime engelletti.

ERİŞİME ENGELLENEN HABERLERDE NE VARDI?
Bu haberlerde “Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu Mis Hediyelik Eşya şirketinin vergi ödemediği” ve Bilal Erdoğan’ın açılışını yaptığı AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait kafenin sessiz sedasız kapatıldığı” ifade ediliyordu.

Bilal Erdoğan, 237 haber ile sosyal medya paylaşımını erişime engellettiğine dair haberler için de İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hâkimliği kararı ile “Erişimin engeli ve içeriklerin yayından çıkartılmasına” karar verildi.

Hakim Hüsamettin Duran’ın imzasının yer aldığı kararda, “Daha önce erişime engellenen haber ve içeriklerin hukuku dolanmak suretiyle yeniden yayımlandığı” iddia edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com