Boris Johnson’dan vahim iddia: Netanyahu tuvaletime dinleme cihazı yerleştirmiş olabilir

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 2017'de İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndaki şahsi banyosunu kullandıktan sonra tuvalette casus dinleme cihazı bulduklarını açıkladı.

KRONOS 04 Ekim 2024 DÜNYA

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, dışişleri bakanı olduğu dönemde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu tarafından tuvaletine dinleme cihazı yerleştirilmiş olabileceğini açıkladı. Johnson, ‘Unleashed’ isimli anı kitabında, Netanyahu’nun 2017’de İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nda kullandığı tuvalette dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı.

VOA Türkçe’nin aktardığına göre, 2017’deki İngiltere ziyareti sırasında Dışişleri Bakanlığı’na giden ve burada, o dönem bakan olan Johnson’la görüşen Netanyahu, “gizli bir koridorda bulunan ve lüks bir Londra kulübündeki erkekler tuvaletine benzeyen” tuvaleti kullanmak istedi.

“BİR SÜRELİĞİNE ORAYA GİTTİ”
Johnson kitabında, “Bibi (Netanyahu) bir süreliğine oraya gitti. Bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir ama bana daha sonra, böcek taraması yaptıklarında tuvalette bir dinleme cihazı bulduklarını söylediler” ifadelerine yer verdi.

Kitap hakkında Daily Telegraph’la bir söyleşi de yapan Johnson, daha fazla ayrıntı verip veremeyeceği sorulduğunda “Sanırım bu olay hakkında bilmeniz gereken her şey kitapta var” dedi.

DİNLEME CİHAZLARININ ARKASINDA İSRAİL OLABİLİR
İngiltere’nin İsrail’e bu olayı sorup sormadığı bilinmiyor. Ancak İsrail aynı dönemde, Beyaz Saray’a da dinleme cihazları yerleştirmekle suçlanmıştı. ABD’li yetkililere göre Washington, Beyaz Saray ve başkent çevresindeki diğer hassas noktalarda bulunan cep telefonu dinleme cihazlarının arkasında İsrail’in olabileceği sonucuna varmıştı.


Boris Johnson 2019-2022 yıllarında Başbakanlık yapmadan önce, 2016-2018 yıllarında Theresa May hükümetinde Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu. Johnson’ın henüz bazı bölümlerinin yayınlandığı “Unleashed” adlı anı kitabı 10 Ekim’de satışa çıkacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com