Cem Garipoğlu’nun mezarının açılacağı tarih belli oldu

Münevver Karabulut’un avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu’nun mezarının 3 Ekim tarihinde açılacağını açıkladı. Mezarın açılması kararı, 10 yılın ardından kamuoyunda büyük merak uyandırdı.

KRONOS 27 Eylül 2024 GÜNDEM

2009 yılında İstanbul’da vahşice katledilen Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği konusundaki tartışmalar üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan mezarın açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebi kabul edilmişti. Bu süreçte, Garipoğlu’nun mezarından alınacak numunelerle kesin bir sonuca varılacak.

PAYLAŞIMLAR ÖNEMLİ ROL OYNADI
Avukat Rezan Epözdemir, bu karara neden olan gerekçeleri açıkladı. Garipoğlu ailesinin Münevver Karabulut’un katledildiği koltukta oturarak çekildiği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların, savcılık tarafından mezarın açılmasına sebep olarak gösterildiği belirtildi. Ailenin bu tür paylaşımlar yapması, toplumun tepkisini çekerken, mezarın açılması kararında önemli bir rol oynadı.


MÜNEVVER’İN ÖLDÜRDÜLDÜĞÜ KOLTUR
Garipoğlu ailesinin oturduğu koltuğun, Münevver Karabulut’un öldürüldüğü odayla bağlantılı olması dikkat çekici bir detay olarak öne çıktı. 2009 yılında olay yeri incelemesi sırasında polis tarafından koltukta tespit edilen kan izlerinin numaralandırıldığı ve odanın birçok yerinde kan izlerine rastlandığı biliniyor. Ailenin bu koltuğu yeni evlerine taşıdığı ve bunu gösteren fotoğrafın tepkiler sonrası silindiği iddia edildi.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com