Çeşme’de ormanlık alanda yangın: 3 ölü, 4 gözaltı

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan ve yaklaşık 2,5 saat süren yangın nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. İzmir Valisi Süleyman Elban, Çeşme ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını çıkardıkları suçlamasıyla 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

KRONOS 15 Temmuz 2024 GÜNDEM

İzmir’in Çeşme ilçesinde ormanlık, makilik ve otluk alanda çıkan yangın nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Yangına sebebiyet veren 4 kişi de gözaltına alındı.

Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı ve Ovacık Mahalleleri mevkiindeki ormanlık, makilik ve otluk alanda saat 12.00 sıralarında yangın çıktı.

Rüzgar nedeniyle hızlı şekilde yayılan yangın nedeniyle bölgeye itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ayrıca İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 6 helikopter, 30 arazöz ve 3 dozer de yangına müdahalede bulundu.

Yangın 14.30 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Olayın ardından açıklamada bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, yangın nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yangının tehdit edebileceği yazlık siteler ve müstakil evler olduğunu aktaran Elban, yangının ardından söz konusu yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi için ekipler tarafından tedbir alındığını ifade etti. Elban, “Ekiplerimiz buraya ulaştığında 3 vatandaşımız, evlerini terk etmiş ve araziye kaçmışlardı. Bölge tamamen tarandı ama kendilerine maalesef ulaşılamadı” dedi.


Yangının söndürülmesi sonrasında bahse konu 3 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Elban, yaşamını yitiren yurttaşların kimliğinin tespit edildiğini aktardı ve “Birisi 65 yaşında, birisi 40 yaşında iki bay ve bir de 35 yaşında bayan maalesef hayatını kaybetti” dedi.

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU: 4 GÖZALTI
Öte yandan yangının, kaynak ve hızar işleri yapılırken otluk alana kıvılcım sıçraması nedeniyle çıktığı öğrenildi.

Vali, söz konusu işleri yaparken yangına sebebiyet veren 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com