Cezaevinde acile kaldırılan iş insanı hayatını kaybetti

Bandırma 1 Nolu T Tipi Cezaevinde aşırı sıcak ve kalabalıktan fenalaşan ve iki kez acile kaldırılan işadamı Fahrettin İşgüder (73), bu sabah hayatını kaybetti.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 22 Temmuz 2024 GÜNDEM MANŞET

Fahrettin İşgüder (73)

Bandırma’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 6 yıl 3 ay ceza verilen ve cezası onandığını için 2.5 ay önce tutuklanan iş insanı Fahrettin İşgüder (73) bu sabah hayatını kaybetti.

Kronos’un edindiği bilgilere göre Bandırma 1 Nolu T Tipi Cezaevinde kalan İşgüder, hafta sonu sıcaktan ve kalabalıktan fenalaşınca iki kez acile kaldırıldı. Yoğun bakımda kalan İşgüder bu sabah yaşamını yitirdi.

Kronos’a konuşan bir aile yakını “Balıkesir Bandırma’nın hatrı sayılır iş insanıydı. Sağlığı gayet iyi idi. 73 yaşındaydı.  Cezaevinde aşırı kalabalık ve sıcaktan hafta sonu fenalaşıyor. İki kez acile kaldırılıyor, fakat geri cezaevine geri gönderiliyor. Dün gece yoğun bakıma kaldırıldı ama iş işten geçmişti.” dedi.

Aile yakını, İşgüder’e “1 – 2 kez dini sohbete katılmak, hac vazifesini yaparken grubunda hakkında dava olan KHK’lıların olması” gibi sebeplerle ceza verildiğini belirtti.

Fahrettin İşgüder’in cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com