Cezaevinde gözlerini kaybeden 80 yaşındaki Abdullah dede tahliye edildi

Kapatılan bir kolejin arazisini hibe eden kişi olduğu için 9 yıl 9 ay hapis cezası verilen ve Afyon Dinar Cezaevinde 5 yıl hapis yatan Aydoğan, cezanın kalan kısmını haftada 4 gün imza atarak tamamlayacak.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 26 Eylül 2024 GÜNDEM

Abdullah Aydoğan, 26 Eylül 2024.

Afyon’da KHK ile kapatılan bir kolejin arazisini bağışladığı, Bank Asya’da hesabı ve kapatılan bir gazetenin abonesi olduğu gerekçesiyle verilen 9 yıl 9 ay ceza onandığı için 7 Ocak 2019’da tutuklanan 80 yaşındaki Abdullah Aydoğan’ın 30 Temmuz’da tahliye edildiği öğrenildi.

Afyon Dinar Cezaevinde 5 yıl hapis yatan Aydoğan, haftada dört gün imza atarak cezanın kalan kısmını denetimli serbestlik hakkı çerçevesinde dışarıda tamamlayacak.

HAPİSTE KÖR OLDU

Ağır işitme kaybı, prostat, tansiyon, şeker, ağır fıtık gibi rahatsızlıkları olmasına rağmen tutuklanan Aydoğan’ın sağ gözü cezaevinde tamamen görme yeteneğini kaybetti.

Ailesi, 80 yaşındaki Abdullah Aydoğan’ın yaşadıklarını “Duymadığı için bağırarak konuşmak gerekiyor. Rica ettim de bu sefer yanına oturmamıza izin verdiler. Gözünden iki defa ameliyat oldu. Karantina koğuşunda çok zorlanıyor. Gözüne damla damlatılacak kimse yok, yaşlı olduğu için inip çıkarken dikkat edemiyor, çarpıyor. Sağ gözü tamamen kapandı. Hapse girdiğinde gözünde bir şey yoktu. Cezaevinde katarakt oldu. Doktor gözünde yırtık var deyince 3 saat ameliyat ettiler. Yemesine, içmesine koğuştakiler yardım ediyor. Dizlerinden kireçlenme olduğu için lavaboyu kullanmakta zorlanıyor. Kulak duymuyor, göz görmüyor, hepsi var.” diye anlatmıştı.

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında önce 26 Temmuz 2016’da gözaltına alınan Aydoğan 9 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. 9 yıl 9 ay ceza verilen Aydoğan, cezası onaylanınca hasta ve yaşlı olmasına rağmen 7 Ocak 2019’da tekrar tutuklanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com