CHP’li Yücel: Siyasetin koyu gölgesi Sinan Ateş’in naaşı üzerine çökmüştür

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Sinan Ateş davasından çıkan kararı adaletli bulmadıklarını belirterek, "Siyasetin koyu gölgesi, Sinan Ateş’in naaşı üzerine çökmüştür" dedi.

KRONOS 07 Ekim 2024 GÜNDEM

CHP MYK, Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında Hatay’ın Arsuz ilçesinde toplandı.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Yücel, “Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim şahsi meselem” diyerek sahip çıktığı kadim kent Hatay’dayız. Sizlere konteynerlerin bulunduğu Arsuz Yaşam Merkezi’nden sesleniyorum ve şu anda Genel Başkanımız Özgür Özel’in başkanlığında MYK toplantımız konteynerde halen devam ediyor” dedi.

Yücel, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da yaşanan sorunlara değinerek, şunları kaydetti:

“EVSİZ KALAN YÜZ BİNLERCE VATANDAŞIMIZIN ÇADIRLARDA YAŞADIĞINI GÖRÜYORUZ”
“6 Şubat 2023 tarihinde, hiçbir şeyin bir daha eskisi gibi olmayacağı, üzerinden yıllar geçse de ruhumuzun enkaz altından çıkamayacağı bir facia yaşadık. Bu felakette 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Hepsine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Facianın üzerinden geçen 20 ayın sonunda, Hatay’da hala enkazlardan geriye kalan yıkık sokaklarda büyük bir yaşam mücadelesi verildiğini, evsiz kalan yüz binlerce vatandaşımızın çadırlarda, konteynırlarda yaşadığını üzülerek görüyoruz.

Emin olun ki gördüklerimiz, duyduklarımız karşısında, içimizdeki öfke ve acı daha da büyüyor. Hala barınma, gıda gibi en temel ihtiyaçlar dahi karşılanamıyor. Günler boyunca devam eden elektrik ve su kesintileri olduğunu biliyoruz. Devletin şefkatli elinin uzanmadığı Hatay, büyük bir belirsizliğin ve umutsuzluğun içine itilmiş durumda… Hatay halkı yaşadıkları sorunların ne zaman çözüleceğini, bu belirsizliğin daha ne kadar devam edeceğini, yaralarının ne zaman sarılacağını bilmiyor… Rakamlar da bu gördüklerimizi maalesef destekliyor…

“SÖZÜNÜ TUTABİLMESİ İÇİN 3 AYDA 99 BİN KONUTU BİTİRMESİ GEREKİYOR”
İktidar, 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra 680 bin konut ve köy evi yapma sözü vermişti. Depremin 1’inci yıldönümünde, yani bundan 8 ay önce Erdoğan yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini söyledi. Ancak Eylül ayı itibarıyla sadece 101 bin 254 tane evin inşasını bitirilebildi. Bu demek oluyor ki yapılacağı söylenen her 100 evden sadece 15’i yapılabildi. Yıl sonuna kaldı 3 ay… Erdoğan’ın sözünü tutabilmesi için 3 ayda 99 bin konutu bitirmesi gerekiyor.

Erdoğan’ın ilk 13 ayda, yani Mart 2024’e kadar teslim sözünü verdiği deprem konutu sayısı 319 bindi. Her 100 konutun 47’sini ilk 1 yılda bitiririz diyordu… Peki ne oldu? Bırakın 1 yılı, 1,5 yılda ancak 76 bin 624 konutu teslim edebildiler. İşin özü; ilk 13 ayda 319 bin konut sözü verenler sadece 76 bin 624 konutu bitirebildiler. 20 ayda 680 bin konut sözü verenler ancak 101 bin 254 konutu bitirebildiler. Her seçimde duble yollar yaptık diye bas bas bağıran, betona yatırım yapmakta dünya markası olan, müteahhit dostu AKP, iş depremzedelere gelince 6 ayda sadece 24 bin konut yapmış. Yapılanlar, vaad edilenlerin yanına bile yaklaşamıyor.


Böyle büyük bir felaketi siyaset malzemesi yapanların, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre hizmet gelmez” diye tehditler savuranların bugün Hatay’a yaptıkları ortada… Hatay’a devletin şefkatli eli, ilk sandıkta uzanacak. Yaraları hep birlikte saracağız. Hatay’ı tarihinde olduğu gibi medeniyetler kenti kimliğine tekrar kavuşturacağız. Kurucu liderimiz, Ulu Önderimiz, ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesi bizim de şahsi meselemizdir. Hatay’a olan hassasiyet ve düşkünlüğümüz bundandır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com