Diyarbakır’daki kafe saldırganları serbest bırakıldı

Diyarbakır’da, "kıyafeti açık kadınların geldiği ve müzik dinletisi yapıldığı" gerekçesiyle kafeye saldıran 2 kişi, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KRONOS 26 Ağustos 2024 GÜNDEM

Diyarbakır’da saldırganlar, önceki gece, CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’ye ait ‘Karga’ kafe ile yanındaki ‘Hevş’ isimli kafeyi hedef aldı. Her iki kafe de ses bombası ve silahlarla saldırıya uğradı.

HERHANGİ BİR TEDBİR ALINMADI
Güneydoğu Ekspres’te yer alan habere göre, yaşanan saldırıda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı. Kafe sahiplerinin ise saldırı öncesi tehdit edildikleri öğrenildi. Hevş kafenin sahibi Bahoz Damlayıcı tehdit aldığını belirterek durumu polise bildirdiğini ancak herhangi bir tedbir alınmadığını söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Cami Kebir Mahallesi’ndeki kafeye, ”kıyafeti açık kadınların geldiği ve müzik dinletisi yapıldığı” gerekçesiyle akşam saatlerinde işletmeye gelen iki kişi tehditte bulundu. Sözlü tartışmanın ardından iki şahıs ile kafe çalışanları arasında kavga çıktı. Kavgada, işletme sahibinin eli kırıldı, kafe çalışanı ise vücuduna aldığı darbelerle yaralandı.

ADLİ KONTROL KARARIYLA
Olayın ardından gözaltına alınan iki saldırgan emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Saldırı sonrası polisler olay yerinde incelemelerde bulundu.

Konuya dair açıklama yapan illüzyoncu Hassan Asoiaf, “Diyarbakır’da bir marka çıkarmak için ‘Sihirbazın Mekanı’ kafe açtık fakat siz büyücüsünüz dediler, geldiler ve gittiler tehdit ettiler. Ben Müslümanım dedim el çabukluğu ile illüzyon gösterisi yapıyorum, anlamadılar ve bir grup emeklerle açtığımız kafemizi taradılar” dedi. Hasan Asoiaf, bu olaydan sonra 1 milyon TL’lik yatırımını geride bırakarak kenti terk etmek zorunda kaldı.

ÖNCEKİ SALDIRIDA TUTUKLANMIŞLARDI
İki saldırgan 11 Temmuz günü yine aynı gerekçelerle aynı kafeye el yapımı patlayıcı ve silahlı saldırı düzenlemişlerdi. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklanmıştı.


NE OLMUŞTU?
11 Haziran’da özel bir dans okulunun bir parkta düzenlediği gösteriye katılanlar, tekbir getiren 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bir hafta sonra Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Doğa Evleri sitesinde bir grup erkek, havuza giren site sakini kadınlara hakaret ederek, saldırıda bulundu. Grupta yer alan birisi, “Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz daha mezarları belli değil, siz kimle konuşuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com