Dünyaca ünlü ayakkabı markası iflasın eşiğinde

Pandemi sonrası ekonomik kriz tüm sektörleri derinden etkiledi. Avrupa ve Orta Doğu'daki savaşlar ham madde ve tedarik sorunlarına yol açarken, büyük şirketlerden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Sıra dünyaca ünlü ayakkabı markasına gelmiş gibi görünüyor.

KRONOS 29 Mayıs 2024 EKONOMİ

Dünya genelinde devam eden ekonomik kriz etkilerini sürdürüyor. Pandemi sonrası artan tüketim ve üretimdeki aksaklıklar büyük bir krize yol açarken, iflas haberleri de arka arkaya gelmeye devam ediyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunlarının etkisi artarken, bir iflas haberi daha geldi. Ünlü bir ayakkabı markası iflasını ilan etti. Büyük marka tüm mağazalarını kapatmaya başlarken, binlerce çalışan işten çıkarılacak. İşte iflas haberinin ayrıntıları…

DÜNYACA ÜNLÜ AYAKKABI MARKASI İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ
Ekonomik kriz iflas haberlerini de beraberinde getiriyor. Son olarak, dünyaca ünlü ayakkabı markası Allbirds, artan maliyetlere karşı daha fazla dayanamayarak iflas etmek zorunda kaldı. Şirketin hisseleri 2021 sonunda 29 dolara kadar yükselmişken, şu anda 0,63 dolara kadar geriledi.


MAĞAZALARINI TEK TEK KAPATIYOR
Dev şirket küçülme kararı alırken, ağır bilançonun maliyeti de ortaya çıktı. İşte şirketin zararları ve oranları:

Mali Durum ve Zararlar:

Büyük Kayıplar:
Allbirds, son 12 ayda 254,1 milyon dolarlık satış yapmasına rağmen, 152,5 milyon dolar zarar etti. Bu büyük kayıp, yatırımcılar arasında ciddi endişelere yol açtı.

Nakit Azalması:
2021 sonunda 289 milyon dolar nakite sahip olan şirketin nakit varlığı, 102 milyon dolara düştü. Bu nakit azalması, şirketin finansal sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com