Görüntüler yürek sızlatmıştı: Enis bebeğin annesi tahliye edildi

Gülen cemaati üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve üç aylık Enis bebeğini kız kardeşine teslim etmek zorunda kalan ev kadını Sümeyye Tercanlıoğlu yerel mahkemenin verdiği hapis cezası Yargıtay'da bozulduğu için tahliye edildi. Enis bebek annesine kavuştu.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 02 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gülen cemaatine yönelik davalar kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve 7 Ekim 2023’te yurt dışına çıkmaya çalıştıkları gerekçesiyle tekrar tutuklanan ev hanımı Sümeyye Tercanlıoğlu, ilk yargılandığı dava eksik araştırma yapıldığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozulduğu için tahliye edildi.

Eşiyle aynı gün tutuklanma KHK’lı sınıf öğretmeni Zarif Tercanlıoğlu’nun cezası ise geçen ay Yargıtay tarafından onandı.

23 Haziran 2023’te dünyaya gelen üç aylık Enis bebek, anne-babası birlikte tutuklanınca teyzesine teslim edilmişti. Anne Tercanlıoğlu’nun ifadesi alındıktan sonra jandarmalar eşliğinde bebeğiyle birlikte Edirne Adliyesi’ndeki yürüyüşü ve oğluna vedası yürek burkmuştu.

Sosyal bilgiler öğretmenliğinden mezun olan Sümeyye Tercanlıoğlu, öğrencilik yıllarında beraber kaldığı arkadaşlarıyla birlikte örgüt üyeliğiyle yargılandı. Tanıkların çoğu dava sürecinde ifadelerini geri çekti.


Zarif Tercanlıoğlu’nun yargılandığı davadan beraat eden Sümeyye Tercanlıoğlu, savcının itirazı sonrası Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Tanık ifadeleri dışında hiçbir delil olmayan dosyası Yargıtay’da bulunuyordu.

BABASI HALA TUTUKLU

KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan Zarif Tercanlıoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 26 Eylül 2023’te açıkladığı Yalçınkaya kararına göre suç olmayan, mesajlaşma programı Bylock kullandığı iddiası ve tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklanmış ve bir yıl hapis yattıktan sonra 2018’de tahliye edilmişti.

7 Ekim’de yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalıştıkları gerekçesiyle eşiyle birlikte Edirne’de tekrar tutuklanan Zarif Tercanlıoğlu, halen Bafra T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com