AKP, genelkurmay dahil devletin siber güvenliğini İsrail’e emanet etmiş

Gazeteci Metin Cihan, Genelkurmay'dan bakanlıklara kadar birçok kurumun dijital güvenliğini İsrail'e istihbarat sağlayan Checkpoint şirketinin sağladığını iddia etti.

KRONOS 10 Ekim 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail’le ticareti sonlandırdıklarını açıklaması sonrasında TÜİK belgeleriyle de devam ettiğinin ortaya çıkması sonrası “İsrail’in sonraki hedefi Türkiye” çıkışı ardından bu kez de devlet kurumlarının dijital güvenliğinin İsrailli bir şirketin sağladığı iddiası gündeme geldi.

Gazeteci Metin Cihan, devlet kurumlarının dijital güvenliklerini sağlamak için İsrail merkezli ‘Checkpoint’ adlı şirketin ürününün kullandığını ve şirketin İsrail ordusu ile istihbaratına destek verdiğini iddia etti.

Merkezi İsrail’de olan şirketten hizmet alan kurumlar listesinde Genelkurmay Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sayıştay, BDDK, TSE, İŞKUR, SHGM, DHMİ, YÖK yer alıyor.

Checkpoint’in yöneticilerinden bazılarının geçmişte İsrail ordusu için siber istihbarat alanında çalıştığı da öğrenildi. Şirketin aynı zamanda İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle Türkiye’de boykot edilen firmalar arasında olduğu da belirtildi.

“GENELKURMAY GÜVENLİK DUVARI OLARAK KULLANIYOR”

Cihan ortaya çıkardığı skandala ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Peki devlet kurumlarımız gerçekten bu şirketin ürününü kullanıyor mu? Bunun için Google arama satırına ‘Checkpoint güvenlik’ yazdım. Yanıtı bulmak zor olmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dijital güvenlikte Checkpoint ürünlerini kullandığını bir ihale ilanından görebiliyoruz, ilgili belgelere de ulaşabiliyoruz. Yine GATA için açılan bir ihale ilanını okuyunca, Genelkurmay Başkanlığı’nın güvenlik duvarı olarak bu şirketin ürününü kullandığını öğreniyoruz. Bakanlık’tan ihaleyi alan ve İsrail menşeli güvenlik sisteminin yerli çözüm ortağı olduğunu duyuran firmanın referans listesine de ulaşılabiliyor. Birçok devlet kurumu ve bakanlıkların yanı sıra emniyet ve ordu kurumlarını da göreceksiniz. Hazine ve Maliye Bakanlığının dijital güvenliği emanet ettiği İsrailli şirket, İsrail ordu şirketi Israel Aerospace Industries ile konsorsiyum kurmuş.

“DAMAT BAYRAKTAR’IN SPONSOR OLDUĞU ŞİRKET”

“Bu şirketi hatırladınız mı? Diğer damat Bayraktar’ın geçen hafta Azerbaycan’da Askeri Fuara ortak sponsor olduğu şirket. İsrail ile ilgili ikiyüzlülüğümüze dair 1 yıldır yaptığım haberlerin ardından artık bu konuda herhangi bir düzelme beklemediğimi bilmenizi isterim. Erdoğan hem kişisel olarak, hem aile olarak, hem de ülkemizin aşırı yetkili Cumhurbaşkanı olarak, İsrail ile ilişkilerinin bize anlattığı gibi olmadığını itiraf etse en doğrusu olurdu ama olmaz. Siyasetçiler genellikle doğruları anlatmaz” dedi.


“YETKİLİLER ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”

Gazeteci Metin Cihan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Genelkurmay, Bakanlıklar ve diğer devlet kurumlarının dijital güvenliği İsrail’e emanet. Herkese açık resmi belgelerle teyitli. Yetkililer üç maymunu oynuyor. 2010’da şirketin Mavi Marmara’ya yaptıkları nedeniyle bu konu gündeme gelmiş ama bir şey değişmemiş. Bağımlıyız çünkü. Bizi yönetenlerin İsrail karşıtı tüm açıklamaları bu gerçeği perdelemek için. Karşılıklı atışmalar ise İsrail ile danışıklı dövüşten ibaret. Lafa değil icraata bakıldığında, Gazze’deki katliamlar süresince ve hâlâ İsrail ordusunun destekçisi ve tedarikçisi durumundayız.

Veri güvenliğini İsrail’e emanet eden devlet kurumlarımız (açık kaynaklardan şu ana kadar tespit edebildiklerim): Genelkurmay Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sayıştay, BDDK, TSE, İŞKUR, SHGM, DHMİ, YÖK

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com