‘Erdoğan, Özel’in tehdidine karşı şöyle bir ikilem içerisinde…’

Gazeteci Murat Yetkin: "Özel’in çıkışı Erdoğan’ın gündemini etkiler mi? Şöyle bir ikilem karşısında oluğu söylenebilir: asgari ücreti arttırsa, emekli maaşlarına biraz daha yükseltse Özel’in elinden erken seçim tehdidi kozunu alacak. Ama bu taleplere kulak tıkarsa...'

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

CHP lideri Özgür Özel, hükümete karşı asgari ücret ve emekli maaşlarında zam yapılması yönündeki talebini bastırıyor. Daha önce “Geçim olmazsa erken seçim olur” çıkışında bulunan Özgür Özel’in son olarak saat 21.00’de ışıkları söndürüp yakma çağrısı yapması dikkat çekti.

Ankara’nın deneyimli gazetecilerinden Murat Yetkin, “Özel’in Erdoğan’ı tehdidi sonuç getirecek mi?” başlıklı yazısında, Erdoğan’ın ikilem içerisinde olduğunu belirtti.

Yetkin, “Asgari ücreti arttırsa, emekli maaşlarına biraz daha yükseltse Özel’in elinden erken seçim tehdidi kozunu alacak. Öte yandan hem OVP delinmiş hem de Özel’in ve sendikaların bastırması sonuç vermiş olacak. Ama asgari ücret ve emekli maaşları konusunda muhalefet ve sendikaların taleplerine kulak tıkarsa, bunun Erdoğan’ın anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun gerisine düşen beğeni düzeyine yardımcı olmayacağı da açık” dedi.

‘NATO ZİRVESİ’NDEN DÖNER DÖNMEZ…’

Murat Yetkin’in kişisel blogunda yer alan yazısından öne çıkanlar şöyle:

“Erdoğan, NATO Zirvesinden döner dönmez iç politikaya derinlemesine girecek. Önümüzde 15 Temmuz yıldönümü ve 20 Temmuz Kıbrıs programları var. O arada Erdoğan’ın AK Parti’de 31 Mart seçim yenilgisi hesaplaşmasıyla uğraşacak. Muhtemelen vergi reformu dahil zor yasaların Meclis’ten sorunsuz çıkması için Temmuz sonunu, Meclis’in tatile girmesini bekleyecek, özellikle Meclis Grubunu ilgilendiren değişiklikler için.

Özel’in çıkışı Erdoğan’ın gündemini etkiler mi? Şöyle bir ikilem karşısında oluğu söylenebilir: asgari ücreti arttırsa, emekli maaşlarına biraz daha yükseltse Özel’in elinden erken seçim tehdidi kozunu alacak. Öte yandan hem OVP delinmiş hem de Özel’in ve sendikaların bastırması sonuç vermiş olacak. Ayrıca OVP’yi delme pahasına sağlanacak artışın geçim sorununa bir nefesçik rahatlama sağlasa da ne emekçi ve emeklileri ne de işverenleri memnun etmeyeceği şimdiden söylenebilir.

Ama asgari ücret ve emekli maaşları konusunda muhalefet ve sendikaların taleplerine kulak tıkarsa, bunun Erdoğan’ın anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun gerisine düşen beğeni düzeyine yardımcı olmayacağı da açık.

Başa dönersek, Özel’in “ya geçim ya seçim” çıkışı Erdoğan’la “hem müzakere hem mücadele” modeline de uygun, muhalefeti ideolojiden siyasete, dış ve güvenlik politikalarından vatandaşın güncel sorunlarına çekme modeline de.

Dediğim gibi, sonuç verip vermeyeceğini görmek için de fazla beklemeyeceğiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com