‘Erdoğan teğmenler meselesinde cezalandırma yapmaktan kaçınacak, çünkü…’

Eski asker Hakan Şahin: "Bu teğmenler hadisesinde Erdoğan'ın cezalandırma yapmaktan kaçınacağını ve bunun ordu içinde yapmayı tasarladığı başka şeyler için ona iyice genişlemiş bir alan sunacağını düşünüyorum."

KRONOS 04 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıçlarını kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atmasının yankıları devam ediyor. Genç teğmenlerin tartışma yaratan hareketinin ne anlama geldiği yönünde tartışmalar siyasetin gündeminde.

MHP lideri Devlet Bahçeli teğmenleri hedef alarak, “Gayesi nedir, kimler karar vermiştir?” dedi. AKP’den ise tepkilere itiraz geldi ve “Milletin kendi imkanlarıyla gözbebeği gibi baktığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği için yetiştirilmiş bu teğmenlere hakaret kabul edilemez. Bunlar milletin evlatlarıdır” denildi.

Daha önce genç teğmenlerin korsan yemin töreni için “Bu rutin bir uygulama mı?” sorusuna “Hayır ve arkasından geçmişte rutin olan bir uygulamanın yasaklanmasına yönelik rutin olmayan bir direnç” yanıtını veren eski asker Hakan Şahin’den yeni bir yorum geldi.


 

‘ERDOĞAN’A YAPMAK İSTEDİKLERİ İÇİN GENİŞ BİR ALAN SUNACAK’

Hakan Şahin, teğmenler meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cezalandırma yapmaktan kaçınacağını söyledi. Şahin’e göre bu tavır Erdoğan’a ordu içinde yapmayı tasarladığı başka şeyler için geniş bir alan sunacak.

Sosyal medya hesabından Şahin, şunları söyledi:

“Bu teğmenler hadisesinde Erdoğan’ın cezalandırma yapmaktan kaçınacağını, bir tür “hükmün açıklanmasının geri bırakılması-HAGB” yoluna gideceğini, ve bunun ordu içinde yapmayı tasarladığı başka şeyler için ona iyice genişlemiş bir alan sunacağını düşünüyorum.”

Şahin, kendisine gelen “Ordu içinde ne yapmayı tasarlıyor olabilir? Bu olay olmasaydı da tasarladığı şeyi yapamaz mıydı?” yönelik soruya da şu yanıtı verdi:

“İrili ufaklı pek çok şey yapmayı tasarlıyor olabilir. Yüzde 90 hakimiyet, yüzde 70 hakimiyetten iyidir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com