Ersan Şen’den Eylem Tok açıklaması: Pişman oldum

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Eylem Tok'un davasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamalardan dolayı pişman olduğunu belirtti.

KRONOS 09 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’in TV 100 canlı yayında Eylem Tok ile ilgili yaptığı “pişmanım” itirafıyla dikkat çekti. Ersan Şen daha önce katıldığı yayında Kübra Par’ın “Eylem Tok’un oğlunu savunur musunuz? sorusuna “Anlaşırsak savunuruz” yanıtını vermişti.

Avukat Ersan Şen, TV 100’de Kübra Par’la “Farklı açılar” programına konuk oldu. Şen, programda yaptığı Eylem Tok itirafıyla dikkat çekti.

Kemerburgaz’da lüks arabasıyla 1 Mart 2024 tarihinde Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran firari Eylem Tok ile oğlu, geçtiğimiz ay (14 Haziran 2024) Boston’da yakalandı. Bir kuryenin Eylem Tok’u tanıması ve ihbar etmesi sonrası yakayı ele veren anne ile oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘ŞARTLARDA ANLAŞIRSAK OLUR’ DEMİŞTİ
Tok ile oğlunun Türkiye’ye iadesi için süreç başlatılırken, Ersan Şen, daha önce katıldığı programda Kübra Par’ın “Eylem Tok’un oğlunu savunur musunuz? sorusuna “Şartlarda anlaşırsak olur. Herkesin savunulmaya hakkı vardır. İnsanlar avukatları, temsil ettiği kişilerle özdeşleştirmemeli” yanıtı vermişti.


Kübra Par, dün akşam yayınlanan programda Ersan Şen’e “Eylem Tok’un oğlunu savunur musunuz? diye sormuştum. Siz de “Anlaşırsak savunuruz” dediniz. İki gün boyunca linç yediniz. Eylem Tok size o programdan sonra ulaşmaya çalıştı mı?” diye sordu.

‘PİŞMAN OLDUM’
Tepki çeken sözlerine açıklık getiren Şen “Yok hayır öyle bir teklif yok. Biz faili savunuyoruz, millet tepki gösteriyor” diyen Şen, soruyu şöyle yanıtladı: Niye anlamadım. Avukatlık refleksi ile cevap verdim. Şartlar deyince maddi şartlar anlamayın. İnsanlar tutuklanmak istemeyebilir. Avukatla oturduğunuzda maddiyatı konuşmazsınız. Size ne sağlayabilir? Bunu konuşursunuz. Pişman oldum. O kadar insanın tepki göstereceğini tahmin edemedim. Öyle bir tepkiyle karşılaşacağımı bilseydim yorum yapmazdım.” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com