Eylem Tok’un mahkemeye sunduğu mektup ortaya çıktı

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla bir kişinin ölümüne neden olan oğlunu ABD’ye kaçıran yazar Eylem Tok’un mahkemeye sunduğu mektup ortaya çıktı. Tok mektupta, "Yemek yemede, uyumada zorluk çekiyorum ve önemli miktarda kilo kaybediyorum" dedi.

KRONOS 08 Ağustos 2024 DÜNYA

Ehliyetsiz kullandığı lüks aracıyla yaptığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u önce Mısır’a daha sonra da ABD’ye kaçıran Eylem Tok’un mahkemeye sunduğu mektubunda dikkat çeken ifadeler yer aldı. Tok, mektubunda sağlık sorunlarından ve ABD planlarından bahsetti.

Tok’un avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Yemek yemede, uyumada zorluk çekiyorum. Yiyecekleri midemde tutamıyorum ve önemli miktarda kilo kaybediyorum.


4 yıl önce epilepsi hastası olmaya başlamıştım. Hapishanede 2 kez nöbet geçirdim.

ABD’de oğlum için ve kendim için dil okuluna yazılacaktım. Sonunda da burada bir galeri açmayı umuyordum.”

NE OLMUŞTU?
İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart tarihinde yaşanan kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD’de tutuklandı.

İkilinin Türkiye’ye iadesiyle ilgili davalar görülmeye devam edilirken, Tok’un 11 Eylül saat 14.15’te Boston şehrindeki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasına katılacağı bildirildi.

Başsavcı Yardımcısı Kristen A. Kearney, 11 Eylül’deki duruşma öncesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Eylem Tok’un iadesini onaylaması için hazırladığı taslak karar metnini Hakim Donald Cabell’e sundu. Taslak metinde Tok’un Türkiye’ye iade kararı gerekçeleriyle açıklandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com