Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili yeni gelişme

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok'un ABD'de yargılanması sürüyor. Tok'un iade davasında erteleme kararı verildi.

KRONOS 07 Eylül 2024 GÜNDEM

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kaçışlarından 106 gün sonra ABD’nin Boston eyaletinde yakalanmalarıyla başlayan yargılanma süreci devam ederken Eylem Tok’un duruşmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Emrullah Erdinç’in sosyal medya hesabında paylaştığı bilgiye göre, Eylem Tok’un Türkiye’ye iade davası 9 Ekim’e ertelendi.


NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta Cihantimur lüks aracıyla, arızalanan ATV aracını yol kenarında tamir etmeye çalışanlara çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

İstanbul’daki kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a oradan da ABD’ye kaçırılan Timur Cihantimur, 14 Haziran’da annesi ile birlikte Boston’da yakalanmıştı. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.​​​​​​​

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com